Annonce
Esbjerg

Nu kan unge igen komme i klubben

Mange unge er begyndt at kede sig, men nu åbner fritids- og ungdomsklubber igen. Billedet her er fra Game Street Mekka i Esbjerg. Arkivfoto: Annett Bruhn
Kommunens fritids- ungdomsklubber er fra mandag klar til at byde indenfor, og det er ved at være på tide, at de unge får noget at samles om, siger udvalgsformand Peder Tørnqvist (K).

Esbjerg Kommune: Mandag den 25. maj slår fritids- og ungdomsklubberne i Esbjerg Kommune atter dørene op, og ligesom de fleste andre ting i samfundet bliver det under lidt andre forhold end inden nedlukningen.

- Vi er lige nu i fuld gang med at kigge på ekstra rengøring og sikre, at genåbningen kan ske under forsvarlige forhold. Der gælder selvfølgelig de samme regler i klubberne som ude i det omgivende samfund, og de unge kender jo de specielle forhold fra skolerne, de også lige har genåbnet, så det bliver næppe et problem, siger Peder Tørnqvist (K), der er konstitueret formand for Kultur- & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune.

Ifølge Tørnqvist er det også på høje tid, at de unge får noget at samles om.

- Fase 2 af genåbning er så vigtig for vores unge, fordi vi har på det seneste har oplevet en del børn og unge, som har været i mistrivsel, fordi de i mange uger mest har truffet deres kammerater via en skærm på deres pc eller via deres telefon. Vores klubber har tilbud af høj kvalitet, hvor børn og unge har venner, er glade for at komme, er trygge ved de voksne og har fritid, som de selv bestemmer over. Derfor er der vigtigt med genåbningen, siger han.

Åbningstider

Alle klubber i Esbjerg Kommune åbner fra den 25. maj med sædvanlige åbningstider.

Fritidsklubberne for børn i 4. til 6. klasse har åbent en aften om ugen året rundt.

Fritidsklubber for børn i 17. klasse op til 17-årige har åbent en aften om ugen i perioden fra den 16. maj til den 14. september.

De tre AL-klubber, Ringgården, Bøndergårdsvej og Askelunden, har udvidede åbningstider for både fritids- og ungdomsklub i forhold til de øvrige klubber i kommunen.

Unge keder sig

Og to måneder uden fysisk skolegang og fritidsaktiviteter har været en udfordring for de unge.

- I den sidste tid har vi for alvor oplevet, hvor vigtige vores klubtilbud er, og vi var nu kommet dertil, hvor SSP-medarbejdere og andre med tilknytning til de unge var begyndt at komme med tilbagemeldinger på, at nu begynder de unge altså for alvor at kede sig og hænger ud på gader og i parker, så set i det lys er jeg glad for at vi nu kan genåbne klubberne, siger Peder Tørnqvist.

De omtalte tilbagemeldinger kommer ifølge Tørnqvist i stor udstrækning fra de områder, hvor de såkaldte AL-klubber (klubber, hvor medlemmerne ikke betaler kontingent, red.) er beliggende.

- Især vores AL-klubber er vigtige at få genåbnet, da klubmedarbejderne her ofte fungerer som både UU-vejledere og socialrådgivere for de unge. Nogle medarbejdere varetager ligefrem opsøgende socialt arbejde overfor de unges familier og taler med forældrene om børnenes og de unges kompetencer og ressourcer. Det er helt klart nogle indsatser, som har været savnet i den tid, hvor klubberne har været lukket ned, siger Peder Tørnqvist.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg

Efterlyst mand fra Esbjerg er fundet i god behold

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Annonce