Annonce
Billund

Nu kommer bumpene i Billunds rundkørsler

Mellem den 27. oktober og 1. november færdiggøres Billunds rundkørsler. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Pudebump og de hævede flader i Billunds midtby etableres aften og nat fra på søndag.

Billund: De tre rundkørsler i Billunds bymidte bliver nu endelig færdiggjort.

Den massive regn de seneste par uger har forsinket anlægsarbejdet, der har som formål at forbedre trafiksikkerheden i Billund, men fra på søndag går entreprenørerne i gang med sidste fase, som er etablering af pudebump og hævede flader samt opstregning.

Ligesom den sidste del af asfaltarbejdet sker det igen som aften- og natarbejde for at genere trafikken mindst muligt.

Ifølge Billund Kommune er tidsplanen som følgende:

Rundkørsel Hohenwestedt Allé: Udføres aften og natten søndag/mandag og mandag/tirsdag den 27. til 29. oktober.

Rundkørsel ved ABC: Udføres aften og natten mandag/tirsdag og tirsdag/onsdag den 28. til 30. oktober.

Rundkørsel ved Vejlevej / Hans Jensens Vej: Udføres aften og natten onsdag/torsdag og torsdag/fredag den 29. til 31. oktober.

Fra onsdag aften den 30. oktober og frem til og med aften og natten fredag den 1. november etableres der røde hævede flager ved overgangene på Vejlevej og Kløvervej.

Opstregning udføres samtidig med det øvrige arbejde.

Ifølge Billund Kommune er beplantningen også ved at være på plads, så med mindre det igen sætter ind med regn, skulle arbejdet snart være færdigt. Der vil være skilte, der fortæller om, hvornår der er omkørsel og hvor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];