Annonce
Debat

Nu kommer der flere lærere i Esbjerg Kommunes skoler

Annonce

Læserbrev: For omkring et år siden fik Danmark en ny regering ledet af socialdemokrater. Fra første dag stod det klart, at regeringen sætter velfærden først og har opprioriteret investeringerne i vores fællesskab. Socialdemokratiet tror på, at det kan betale sig at investere i mennesker.

Folkeskolen er Danmarks vigtigste kulturinstitution. Med blandt andet kommuneaftale og udligningsaftale er den kommunale velfærd blevet styrket, og Esbjerg Kommune har fået mange nye millioner til velfærd. I denne måned er regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2020 blevet enige om, at løftet til folkeskolen fra finansloven skal anvendes til at ansætte flere lærere i Folkeskolen. Det smitter også positivt af på Esbjerg Kommune. Vi er helt overbeviste om, at det kan omsættes til mere faglighed og nærvær.

Der er ingen tvivl om, at lærerne i Esbjergs folkeskoler gør et stort og flot stykke arbejde, men lærerne løber også rigtig stærkt. Flere lærere vil styrke børnene i skolen. Flere lærere er et vigtigt skridt til en endnu bedre folkeskole. Næsten seks millioner kroner får Esbjerg Kommunes skoler til nye lærere i 2020.

Det skal ses som første skridt til et løft af folkeskolen. I 2020 fordeles der 275 nye millioner til folkeskolerne i kommunerne, som er øremærket nye lærere. Dette ekstra beløb til folkeskolen stiger til 807 millioner kroner i 2023. Derudover har kommunen jo også mulighed for selv at prioritere folkeskolen yderligere.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Udenlandske par står i kø for at blive gift i sønderjyske bryllupskommuner: Ingen ledige tider resten af året

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Regionalt

Efter 21 førstehjælpsaktioner på syd- og sønderjyske strande: Nu advarer livreddere badegæster om at passe på i stormfuldt sommervejr

Annonce