Annonce
Tarm

Nu kommer der igen liv i Lynes hotel: Marianne vil ikke konkurrere med sine naboer

Man får mere for pengene, når man lejer lokaler i Vestjylland, og derfor kiggede Marianne Nielsen mod Lyne for at realisere sin drøm om at blive selvstændig. Foto: Christian Baadsgaard
Marianne Nielsen forventer at servere de første måltider fra køkkenet i Lyne om en uges tid. Hun håber, at stedet kan blive et supplement til brugsen og forsamlingshuset og ikke en konkurrent.

LYNE: Hun har gået med drømmen om at blive selvstændig, og når man skal leje lokaler til det, får man altså mere for pengene i Vestjylland end i Aarhus.

Det er årsagen til, at den 53-årige Marianne Nielsen har fået øjnene op for hotellet i Lyne, der indtil nu har huset Mormors Ting & Sager.

Nu er Marianne Nielsen i gang med at gøre stedet rent, og om en uges tid regner hun med at servere de første portioner mad til kunderne. Oprindeligt er Marianne Nielsen uddannet detailslagter og har i en årrække drevet blomsterforretning på Langeland. For et par år siden rykkede hun tilbage til Jylland og har arbejdet omkring Skanderborg.

Annonce

Udover værelsesudlejning vil Marianne Nielsen tilbyde brunch, kaffe og kage, ligesom der skal sælges is.

Derudover skal der være take away i form af dagens ret til en pris, hvor alle kan være med, og som pensionister kan bestille og få bragt hjem. Desuden vil Marianne Nielsen tilbyde blomsterbinding på bestilling, og så lægger hun meget vægt på ikke at komme til at konkurrere med sine naboer, Brugsen og forsamlingshuset. I stedet skal hotellet være et supplement.

- Fra Langeland kender jeg selv de små steder og ved, hvor vigtigt det er, at der er liv i byen. Denne by er alt for stor til at lukke ned, siger Marianne Nielsen.


Fra Langeland kender jeg selv de små steder og ved, hvor vigtigt det er, at der er liv i byen. Denne by er alt for stor til at lukke ned.

Marianne Nielsen, forpagter af hotellet i Lyne


Det er langt fra sikkert, at hun får behov for alle de kvadratmeter, som hotellet råder over. Men Marianne Nielsen håber at kunne låne nogle lokaler ud til de unge i byen, og det store håb er, at der kommer en butik eller noget andet i de øvrige lokaler.

- Det vil være så fedt med en butik, for så ligger alt centralt her i byen, siger Marianne Nielsen, der håber, at brugsen også kan nyde godt af naboskabet.

Flere henvendelser

Det er Lyne Invest, der ejer bygningerne, og da Eva Jensen, som drev Mormors Ting & Sager, valgte at stoppe, gik jagten i gang på en ny forpagter.

Direktør for Lyne Invest, Kjeld Fisker, fortæller, at der har været fire seriøse henvendelser, men at de hoppede fra. Derfor er han  meget glad for, at Marianne Nielsen nu har forpagtet stedet.

- Vi kunne nok holde skruen i vandet et års tid, men så skulle vi have været rundt med hatten og samlet ind i Lyne, for der er faste omkostninger på en bygning, uanset om den er lejet ud eller ikke, siger Kjeld Fisker.

Marianne Nielsen håber, at hotellet bliver et godt supplement til brugsen og forsamlingshuset. Hun vil nemlig ikke konkurrere med dem, for det kan små byer ikke holde til, mener hun. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Tarm For abonnenter

Igen-igen: Lyne står uden hotelforpagter - den tidligere nåede ikke engang at åbne stedet

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Forening kalder sagen om lille Marco 'grotesk': Forældrene blev i maj lovet mere samvær med døende søn

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tarm

Mand død af ildebefindende under kørsel: Bilen trillede i grøften

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Esbjerg For abonnenter

Hvorfor skal det tage så lang tid? En læser undrer sig over svar om Ribes nye bydel

Esbjerg

Esbjergensere fælder dom i EfB-balladen: Grotesk galehus eller en flok forkælede fodboldspillere?

Annonce