Annonce
Aabenraa

Nu kommer der videokameraer op: Tyverier gør ansatte og sårbare borgere utrygge

Nu skal det være slut med indbrud på Skovly. Derfor kommer der nu formentlig videoovervågning op. Foto: Claus Thorsted
På tre afdelinger under Center for Job & Uddannelse er man på vej til at sætte videokameraer op efter en række indbrud, der skaber utryghed hos ansatte og de sårbare borgere.

Aabenraa: Smil, du er på.

Nu skal de indbrudstyve, der gennem længere tid har kastet deres kærlighed på Center for Job & Uddannelses (CJU) afdelinger Skovly, Næstmark og Kilen, afskrækkes fra at komme på besøg.

Inden længe kommer der formentlig videokameraer op ved de tre CJU-afdelinger, der arbejder med borgere med sociale udfordringer, psykisk sårbarhed og/eller borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Værst er det gået ud over Skovly.

- Skovly er en lille gård, der ligger på Dimen ved Haderslevvej, hvor vi har dyr og kløver en masse brænde. Her har vi oplevet tyverier fra maskinparken, af brænde og forskelligt udstyr. Samtidig har naboer fortalt, at der færdes folk på tidspunkter, hvor vi ikke selv har været der, siger Michael Metzsch, der er afdelingsleder for sund og psykiatri i Aabenraa Kommune.

- Det gør ikke noget særlig godt for trygheden. Specielt, fordi de borgere, vi har deroppe, er nogle af dem, der er i beskyttet beskæftigelse og er nogle af de aller svageste borgere. Nogle af dem bor på Møllemærsk og har Downs syndrom. De skal helst være i trygge omgivelser, forklarer Michael Metzsch.

Annonce

Det gør ikke noget særlig godt for trygheden. Specielt, fordi de borgere, vi har deroppe, er nogle af dem, der er i beskyttet beskæftigelse og er nogle af de aller svageste borgere.

Michael Metzsch, afdelingschef sundhed og psykiatri

Formand er positiv

Desuden har der været indbrud i afdelingen på Næstmark. Flere gange har man fundet efterladte sportstasker, der har givet indtryk af, at nogen er blevet forstyrret i deres forehavende.

- På Kilen har vi oplevet, at der har været indbrud i vores biler, hvor nogen har smadret benzindæksler for at kunne tappe benzin af bilerne. Det er sket flere gange, fortæller Michael Metzsch.

- Det virker til, at der er opmærksomhed på, at vi har noget let omsætteligt materiel på de her adresser, og det synes de åbenbart skal udnyttes. Derfor vil vi sikre os bedst muligt, understreger han.

Social- og sundhedsudvalget har endnu ikke nået at drøfte sagen, men udvalgsformanden mener, videoovervågning er det rigtige. Ikke kun, fordi han gerne vil sikre tryghed for de borgere, der færdes på de tre adresser.

- Det er vigtigt for mig, at vores medarbejdere kan gå trygge på arbejde. Hvis vi har steder, hvor medarbejderne ikke kan være trygge, så skal vi hjælpe med de virkemidler, der findes, og der er videoovervågning ét af dem. Hellere det end vagter, siger Karsten Meyer Olesen (S).

CJU har været i kontakt med politiet for at sikre, at alt vil leve op til lovgivningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce