Annonce
Kolding

Nu kommer Kolding til at lyse i mørket: - Tag en ældre med i bilen og få jer en fælles oplevelse

Kolding Sky, som skyder op ved Skamlingvejen, er en af de nye installationer ved årets lysfestival. Jesper Johansen fra Milestone Event glæder sig over, at der bliver en lysfestival trods corona. "Lys er håb", som han siger. Teknikken, der skal sørge for belysningen af højhuset, er den store kasse, han læner sig op ad. Foto: Søren Gylling
Lysfestivalen bliver mindre i år. Men den kommer til at foregå. Som en opmuntring og en mulighed for at få en fælles oplevelse, der kan deles fra en bilrude.
Annonce

Kolding: Torsdag aften åbner Kolding Light Festival. Og det sker på trods af alle odds. For også en lysfestival må sande, at corona lægger en dæmper på livsglæden.

Det betyder, at langt færre attraktioner end normalt foregår i bymidten, hvor folk normalt samles i stor stil for at opleve de imponerende og fantasifulde installationer, og på lørdag slutter festivalen heller ikke med et kæmpe fyrværkeri foran et tusindtalligt publikum.

Men vigtigt er det, at der bliver en festival. Også i år. Også trods corona. Det kulørte lys bliver tændt over Kolding og vil farvelægge både bygninger og pladser.

- Vi synes, det har været vigtigt at gennemføre lysfestivalen. Både for at fastholde traditionen og for at skabe lys i en mørk tid. Vi har haft lyst til at gøre noget positivt. For lys er håb. Og vi tror på, at folk hungrer efter at få en kulturoplevelse, som kan deles med andre, siger Jesper Johansen fra Milestone Event, der står bag festivalen.

Annonce

Tag ældre med på turen

Herfra har man forsøgt at vende begrænsningerne til en fordel. Når man ikke kan samle mange mennesker i en bymidte, så kan man skabe en corona-sikker rute, hvor folk kan opleve lysfestivalen i en bil.

- Og det betyder jo, at man nemt kan invitere ældre med på en tur rundt og opleve installationerne. De har betalt en høj pris under coronaen, og det vil være fantastisk, hvis de gennem årets lysfestival kunne komme ud og få sig en kulturoplevelse, siger Jesper Johansen.

Også uden fyrværkeri bliver der noget at komme efter ved Slotssøen, hvor vand, lys, musik og laser vil skabe en spændende oplevelse. Herfra vil man ogås kunne se, at der i år bliver sat lys på Staldgården og - som altid - på Koldinghus. Arkivfoto: Jesper Sunesen/Milestoneevent

Han håber, at publikum tager imod årets lysfestival trods begrænsningerne. Det er en "light" udgave, medgiver han, men hellere slanke projektet end at aflyse, siger han.

- Det bliver så modløst, hvis vi bare afløser alting. Det bliver til ét stort suk. Snart må vi jo ikke engang danse rundt om juletræet længere. Så jeg er enig med borgmesteren i, at hvis det kan lade sig gøre, så skal vi prøve at feste på nogle nye måder i stedet for at aflyse alt, siger Jesper Johansen.

Annonce

Et svirp med halen

Inden lysfestivalen blev en oplevelse, der koncentrerede sig meget om bykernen, så lå mange installationer spredt rundt omkring de første år af festivalens levetid, så på den måde er det en retur til gamle dyder, når årets udgave af Kolding Light Festival blandt andet runder pyramiden på Lyshøjallé, Kolding Sky på Skamlingvejen og Energnist ud mod Ny Esbjergvej.

Men der er også genvalg til både Koldinghus og Banegårdspladsen, ligesom man i år vil oplyse Staldgården. Fælles for det meste er, at man kan få oplevelsen med i en bil.

Kolding Light Festival rundet også Kolding Hotel Apartments, hvor lyset kommer til at skabe en hyggelig, kulørt have. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

- Vi opfatter det som et svirp med halen i år, hvor vi minder alle om, at vi findes. Og så skal vi nok komme tilbage i 2021 med en udgave, der lever helt op til de tidligere år. Jeg tror, at mange mennesker står tilbage med nogle meget splittede følelser efter denne store corona-omgang, som virkelig har slidt på mange, og de smertefulde følelser skal kulturlivet være med til at formidle, så vi alle sammen kan komme videre herfra, siger Jesper Johansen.

Se hele ruten

Hvis man klikker ind på hjemmesiden www.k-l-f.dk, kan man se alt om årets festival, og man kan også se et kort, der viser, hvor alle installationer befinder sig. Kortet kan man evt. have med sig på mobilen på turen rundt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce