Annonce
Nordtyskland

Rejsen til Tyskland bliver noget mere bøvlet

Betjentene tjekker de rejsendes papirer og vil se de obligatoriske, negative coronaattester.
Rejsende skal være forberedt på omfattende indrejsekontroller på den tyske side af grænsen under coronaepidemien. Onsdag blev stort set al trafik kontrolleret i fire timer ved både Padborg og Kruså.
Annonce

HARRISLEE: Rejsende fra Danmark kan ligeså godt forberede sig på, at det i den kommende tid bliver mere bøvlet at krydse grænsen til Tyskland. I fire timer frem til klokken 13 kontrollerede tyske betjente fra forbundspolitiet onsdag stort set alle indrejsende lidt syd for grænserne i Padborg og Kruså. På forhånd havde politiet meddelt, at kontrollen generelt er forstærket på grund af coronaepidemien, hvor pendlere skal medbringe en højest en uge gammel gammel, negativ coronaattest for at blive lukket ind i Tyskland.

- I denne omgang handlede det dog ikke udelukkende om corona. Med uregelmæssige mellemrum gennemfører vi også under normale omstændigheder større kontroller, oplyser Jürgen Henningsen fra forbundspolitiets pressetjeneste i Flensborg.

Annonce

Bliver gentaget

Han tilføjer, at disse udvidede kontroller nu kan blive hyppigere på grund af epidemien. I hvert fald fortsætter de i de kommende kommende dage, hvor bemandingen også er øget.

Principielt kan der blive gennemført kontroller ved alle overgange inklusiv motorvejsgrænsen på A7 ved Ellund. Her bliver der dog i givet fald ikke oprettet faste kontrolposter som ved Kruså og Padborg. Af hensyn til betjentenes sikkerhed udvælger man i stedet de køretøjer, der af den ene eller anden grund forekommer interessante.


Med uregelmæssige mellemrum gennemfører vi også under normale omstændigheder større kontroller.

Jürgen Henningsen, forbundspolitiet i Flensborg.


- Så leder vi de pågældende ind på den første rasteplads og kontrollerer, forklarer Jürgen Henningsen.

Pendlere uden gyldig coronaattest blev onsdag ikke afvist ved grænsen og bliver det heller ikke fremover. De får i stedet 48 timer til at blive testet, og skal derefter dokumentere udfaldet hos de lokale sundhedsmyndigheder i Flensborg Kommune eller Slesvig-Flensborg pg Nordfrisland amter. Derfor bliver pendlere uden attester også indberettet til sundhedsmyndighederne, der så har mulighed for at følge op.nsdag gik betjentene særdeles grundigt til værks. De tjekkede trafikanternes papirer, men ville desuden vide, hvor turen gik hen. Også negative coronatest blev der spurgt ind til i det omfang, dette var relevant.

Annonce

Politi i gaderne

Kontrollen er ikke kun skærpet ved landegrænsen. Det samme er sket ved færgehavnene.

Mens forbundspolitiet varetager sikkerheden ved grænserne, er det slesvig-holstenske delstatspoliti ligeledes sat i alarmberedskab under epidemien. De lokale betjente kontrollere i øget grad, om borgerne overholder påbuddene om afstand og mundbind i det offentlige rum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce