Annonce
Trekantområdet

Nu ligger en løsning klar: Politisk enighed åbner for comeback til morgentogene mellem Vejle og Herning

Fra december skal Arriva efter alt af dømme genoptage driften af to særlige morgenafgang på strækningen mellem Vejle og Herning. Arkivfoto: Vigand Rasmussen
Forligskredsen bag udbuddet af togtrafikken i Midt- og Vestjylland er blevet enige om en løsning, der kan bringe de ekstra morgentoge mellem Vejle og Herning tilbage på skinner.

Give: De ekstra togafgange om morgenen på strækningen mellem Vejle og Herning kan vende tilbage til december, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Det står klart, efter partierne bag udbuddet om togtrafikken i Midt- og Vestjylland samt Svendborgbanen er blevet enige om en løsning på den omdiskuterede udfordring.

Aftalen er indgået, efter transportminister Benny Engelbrecht (S) for nylig indkaldte forligskredsen til et møde for at finde en løsning.

Annonce

Forinden havde flere byrådspolitikere fra både Vejle og Ikast-Brande råbt op om problemet. Det samme havde en række af de lokalvalgte folketingspolitikere fra flere forskellige partier.

Toge ankommer omkring 7.30

Helt konkret er politikerne blevet enige om at støtte et forslag fra Arriva, der er den ansvarlige operatør på strækningen. Forslaget indebærer, at der kan indsættes et ekstra tog fra Herning til Vejle samt fra Give til Herning på alle hverdage.

Begge tog vil ankomme i henholdsvis Vejle og Herning omkring klokken 7.30, så især skoleelever og andre studerende får bedre mulighed for at benytte toget og samtidig nå i skole til tiden.

Netop skoleelever er blevet klemt af den nye køreplan, der trådte i kraft i december. Den betyder nemlig, at de ikke længere kan nå busforbindelser fra eksempelvis Vejle Banegård til Rosborg Gymnasium & HF, Campus Vejle eller Rødkilde Gymnasium.

Ændringerne mellem Vejle og Herning indebærer, at der vil "skulle ske mindre ændringer på strækningerne Aarhus-Skanderborg(-Silkeborg), Holstebro-Struer, Ribe-Tønder og på Svendborgbanen.", skriver Transportministeriet.

De planlagte køreplansændring vil træde i kraft i december 2021. Før ændringerne bliver en realitet, skal de dog først sendes i høring hos de lokale interessenter, da det er en del af Arrivas samlede køreplansforslag. Herefter skal forslaget godkendes af Transportministeriet.


Forslaget indebærer, at der kan indsættes et ekstra tog fra Herning til Vejle samt fra Give til Herning på alle hverdage.

Fra artiklen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Serieiværksætter køber sig ind i lille virksomhed: Verdensudstilling skal være med til at booste salg af løver, ugler og hjorte

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Georg Gearløs-type lancerer flydende verdensnyhed i Esbjerg Havn

Sydjylland For abonnenter

Kommune fortrød strejke-brøler: Lam kvinde kan alligevel holde 25 års fødselsdag

Aabenraa

Ansatte truet til at sende løn retur: Nu betaler svineproducent en kvart million kroner til to ukrainere

Varde For abonnenter

Peter behøver ikke skrivebord og faste arbejdstider: Han drømmer om at rejse Europa rundt som digital nomade

Haderslev For abonnenter

Rød politiker missede mere end hver fjerde udvalgsmøde: - Jeg synes ikke selv, det er okay

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Kulturhus i Vamdrup er sikret: Lokal virksomhed donerer millionbeløb

Danmark

Mænd skal flere år i fængsel for hvidvask af over 200 millioner kroner: - Sværere var det heller ikke

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Haderslev

Yes - så er det afgjort: Sådan holdes årets udgave af verdens smukkeste Stafet for Livet

Sydjylland For abonnenter

Skal Danmark spille fodbold i lande med mangel på demokrati og menneskerettigheder?

Sønderborg For abonnenter

Et mirakel at Bjarke overlevede sin læretid: I dag er han chef for over 40 ansatte i familiefirma

Annonce