Annonce
Trekantområdet

Nu ligger en løsning klar: Politisk enighed åbner for comeback til morgentogene mellem Vejle og Herning

Fra december skal Arriva efter alt af dømme genoptage driften af to særlige morgenafgang på strækningen mellem Vejle og Herning. Arkivfoto: Vigand Rasmussen
Forligskredsen bag udbuddet af togtrafikken i Midt- og Vestjylland er blevet enige om en løsning, der kan bringe de ekstra morgentoge mellem Vejle og Herning tilbage på skinner.

Give: De ekstra togafgange om morgenen på strækningen mellem Vejle og Herning kan vende tilbage til december, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Det står klart, efter partierne bag udbuddet om togtrafikken i Midt- og Vestjylland samt Svendborgbanen er blevet enige om en løsning på den omdiskuterede udfordring.

Aftalen er indgået, efter transportminister Benny Engelbrecht (S) for nylig indkaldte forligskredsen til et møde for at finde en løsning.

Annonce

Forinden havde flere byrådspolitikere fra både Vejle og Ikast-Brande råbt op om problemet. Det samme havde en række af de lokalvalgte folketingspolitikere fra flere forskellige partier.

Toge ankommer omkring 7.30

Helt konkret er politikerne blevet enige om at støtte et forslag fra Arriva, der er den ansvarlige operatør på strækningen. Forslaget indebærer, at der kan indsættes et ekstra tog fra Herning til Vejle samt fra Give til Herning på alle hverdage.

Begge tog vil ankomme i henholdsvis Vejle og Herning omkring klokken 7.30, så især skoleelever og andre studerende får bedre mulighed for at benytte toget og samtidig nå i skole til tiden.

Netop skoleelever er blevet klemt af den nye køreplan, der trådte i kraft i december. Den betyder nemlig, at de ikke længere kan nå busforbindelser fra eksempelvis Vejle Banegård til Rosborg Gymnasium & HF, Campus Vejle eller Rødkilde Gymnasium.

Ændringerne mellem Vejle og Herning indebærer, at der vil "skulle ske mindre ændringer på strækningerne Aarhus-Skanderborg(-Silkeborg), Holstebro-Struer, Ribe-Tønder og på Svendborgbanen.", skriver Transportministeriet.

De planlagte køreplansændring vil træde i kraft i december 2021. Før ændringerne bliver en realitet, skal de dog først sendes i høring hos de lokale interessenter, da det er en del af Arrivas samlede køreplansforslag. Herefter skal forslaget godkendes af Transportministeriet.


Forslaget indebærer, at der kan indsættes et ekstra tog fra Herning til Vejle samt fra Give til Herning på alle hverdage.

Fra artiklen
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Vejen For abonnenter

92-årig har en drøm: - Jeg tvivler på, de når det, før jeg dør

Annonce