Annonce
Læserbrev

Nu lukker vi lattergasfesten

Læserbrev: I 2018 fandt en mand mere end 100 lattergaspatroner i en busk i Kolding. Formålet var formentligt salg til misbrug, og i sommeren 2019 blev der rapporteret om problemer med unge, der blandt andet brugte lattergas ved byens skaterbane. Begge eksempler er en del af en landsdækkende trend, hvor vi har set tomme lattergaspatroner flyde i skolegårde og på legepladser, hvor især unge har misbrugt dem til at blive beruset.

Men nu strammer vi garnet om salget af patronerne, så den farlige leg bremses. SF har nemlig landet en aftale i Folketinget sammen med andre partier, som lægger en mængdebegrænsning og en aldersgrænse på produktet, så unge under 18 år ikke kan købe patronerne. Samtidig lukkes der for salget i fx kiosker, hvor der også sælges alkohol.

Lattergaspatroner bruges normalt til noget så harmløst som at sprøjte flødeskum på en lagkage, men en ud af syv unge over 18 år har også misbrugt dem. Misbruget kan være farligt - i de forkerte hænder udgør de en stor fare, fordi et misbrug kan medføre varige mén og i værste tilfælde døden. Læger har således berettet om unge, som har fået nerveskader efter misbrug af mere end 1000 patroner om ugen.

I SF har vi længe kæmpet for at få lukket udsalgssteder ved diskotekerne, for lattergas ikke skal være en sidevogn til alkohol, og vi glæder os over, at det i fremtiden bliver sværere at få fat i. Lattergas er ikke til leg, men til brug i køkkenet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce