Annonce
Læserbrev

Nu må alle kunne se – at nedskæringer ej kan blive ve’

Læserbrev: Færre juletræer, huller i asfalten, aflåste offentlige toiletter, mindre åbningstid i cafeer på ældrecentre og meget andet – gør mig helt glad.

Så bliver det synligt for alle, hvilken søllehed der kommer af borgerlige politikeres skræk for at røre ved skatten.

I flere år er børn, handicappede og ældre mere usynligt blevet beskåret. Grupper, der ofte stiller sig tilfreds med det, man byder dem – selvom de har fortjent meget mere.

Personskatten har fået et nøk, men de borgerlige med borgmesteren i spidsen har pure afvist at lade virksomhederne være med til at dække hullet i økonomien. Argumentet er, at eneste mulige virksomhedsskat er dækningsafgift (arealskat), der vil ramme virksomhederne skævt. Skævt måske - men hvis det er det eneste redskab, der er for at få virksomhederne til lommerne, så må det bruges

Vi skal have en kommune, vi kan være stolte af. Det koster – og alle må være med – virksomhederne ved dækningsafgift og grundejerne ved hævet ejendomsskat. Esbjerg skal være et sted, hvor de, der har behov, har gode kår – og hvor kommunen udstråler et vist overskud.

Folk vil flytte hertil, studerende vil blive – og os, der bor her, vil trives. Vist det, der hedder en positiv spiral. Jeg håber, at virksomheder og grundejere også kommer til lommerne – for at bevare velfærden i Esbjerg.

Det, der er gang i nu, kan ingen være bekendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce