Annonce
Læserbrev

Nu må alle kunne se – at nedskæringer ej kan blive ve’

Læserbrev: Færre juletræer, huller i asfalten, aflåste offentlige toiletter, mindre åbningstid i cafeer på ældrecentre og meget andet – gør mig helt glad.

Så bliver det synligt for alle, hvilken søllehed der kommer af borgerlige politikeres skræk for at røre ved skatten.

I flere år er børn, handicappede og ældre mere usynligt blevet beskåret. Grupper, der ofte stiller sig tilfreds med det, man byder dem – selvom de har fortjent meget mere.

Personskatten har fået et nøk, men de borgerlige med borgmesteren i spidsen har pure afvist at lade virksomhederne være med til at dække hullet i økonomien. Argumentet er, at eneste mulige virksomhedsskat er dækningsafgift (arealskat), der vil ramme virksomhederne skævt. Skævt måske - men hvis det er det eneste redskab, der er for at få virksomhederne til lommerne, så må det bruges

Vi skal have en kommune, vi kan være stolte af. Det koster – og alle må være med – virksomhederne ved dækningsafgift og grundejerne ved hævet ejendomsskat. Esbjerg skal være et sted, hvor de, der har behov, har gode kår – og hvor kommunen udstråler et vist overskud.

Folk vil flytte hertil, studerende vil blive – og os, der bor her, vil trives. Vist det, der hedder en positiv spiral. Jeg håber, at virksomheder og grundejere også kommer til lommerne – for at bevare velfærden i Esbjerg.

Det, der er gang i nu, kan ingen være bekendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Annonce