Annonce
Vejen

Nu må de klare sig selv

Hans Christian Schack har i over 30 år været frivillige i Holsted Speedwayklub, men nu stopper han som formand for Holsted Tigers. Foto: Steen Rasmussen
Hans Chr. Schack siger farvel og tak til posten som formand for Holsted Speedwayklubs professionelle afdeling. Han har været aktiv i klubben i 30 år.
Annonce

HOLSTED: Giv tjansen til én, der ikke har andre opgaver - og det ender i bunken med henlagte sager. Ellers giv det til én, som har nok at gøre i forvejen - og så bliver det gjort!

Hans Christian Schack, Holsted St., hører i udpræget grad til i sidstnævnte kategori. Han overkommer det utroligt i en lang række foreninger. Sådan har det været i årtier, men nu, hvor han er passeret de 70 og har haft guldbryllup med Lydia, skruer han lidt ned for gashåndtaget. På generalforsamlingen i denne måned i speedwayklubbens professionelle afdeling - Holsted Tigers - stopper han som formand.

- Efter mere end 30 år på forskellige poster i klubben synes jeg faktisk, jeg har gjort min pligt. Nu må andre tage over. Og det bør også kunne lade sig gøre.

Schack har faktisk tidligere truet med at trække sig og også gjort det, men da det viste sig, at der ikke var andre, som løste opgaverne, ja så tog han det på sig igen. Sådan kommer det ikke til at gå denne gang, forsikrer han. Han vil dog godt hjælpe lidt til med konkrete opgaver, siger han. F.eks. med at tegne benzinkort hos OK, som gennem tiderne har giver klubben en indtægt på langt over en million kroner.

Der er så meget andet, som jeg også gerne vil gøre noget ved, f.eks. i bestyrelserne for høreforeningen og prostatakræftforeningen. Det er et stort arbejde at hjælpe patienter gennem systemet og til at få det lidt bedre. Så må andre køre speedwayklubben, og det er selvfølgelig heller ikke noget problem.

Hans Christian Schack

Annonce

Livet som tilskuer

Hans Christian Schack anede ikke ret meget om speedway, da han som socialdemokratisk byrådsmedlem blev udpeget til at være kommunens mand i speedwayklubbens bestyrelse, da Holsted Kommune i 1980'erne garanterede for et lån i den nye speedwaybane syd for Holsted St. Det skulle vise sig at føre en hel masse med sig. Gennem årene er der vist ikke den post i ledelsen på speedwaycentret, som han ikke har siddet på.

Kan du undvære speedwayklubben efter alle de år. Den har været en stor del af dit liv?

- Ja, det tror jeg faktisk godt. Der er så meget andet, som jeg også gerne vil gøre noget ved, f.eks. i bestyrelserne for høreforeningen og prostatakræftforeningen. Det er et stort arbejde at hjælpe patienter gennem systemet og til at få det lidt bedre. Så må andre køre speedwayklubben, og det er selvfølgelig heller ikke noget problem. Så kan jeg prøve at nøjes med at være tilskuer.

Hans Christian Schack har i over 30 år været frivillige i Holsted Speedwayklub, men nu stryger han flaget. Foto: Steen Rasmussen
Hans Christian Schack har i over 30 år været frivillige i Holsted Speedwayklub, men nu stopper han som formand for Holsted Tigers. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce