Annonce
Billund

Nu må der officielt leges på de store legoklodser

Snart kan børn og barnlige sjæle kravle på klodserne uden at slå sig, når der bliver installeret et faldunderlag. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Billund: De store legoklodser ude foran Lego House har været taget ned et stykke tid for at blive lakeret. Nu er de så tilbage, men bliver installeret med et særligt faldunderlag under sig, som terrasserne Lego Houses også er belagt med.

- Da legoklodserne blev sat op, havde vi i første omgang tænkt dem som pynt, men vi kan se, de bliver anvendt på en anden måde. Vi kan godt forstå, at klodserne inviterer til at kravle på, og derfor installerer vi nu et faldunderlag, siger kommunikationschef ved Lego House, Trine Nissen.

I forbindelse med det nye faldunderlag bliver "forbud-mod-at-kravle-skiltet" pillet ned. Installationen forventes at være færdig i løbet af denne uge.

Annonce

Underlag lavet af sko

Lego House er flere steder beklædt med dette bløde gummilag i grønne, gule, røde og blå farver. Men når man benytter terrasserne, er det i virkeligheden rester af sko, man går på. Gummilaget er nemlig et restprodukt fra produktionen af sneakers.

Det overskydende gummi bliver kværnet og herefter anvendt som for eksempel faldunderlag under store legoklodser eller på legepladser.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce