Annonce
Billund

Nu må der officielt leges på de store legoklodser

Snart kan børn og barnlige sjæle kravle på klodserne uden at slå sig, når der bliver installeret et faldunderlag. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Billund: De store legoklodser ude foran Lego House har været taget ned et stykke tid for at blive lakeret. Nu er de så tilbage, men bliver installeret med et særligt faldunderlag under sig, som terrasserne Lego Houses også er belagt med.

- Da legoklodserne blev sat op, havde vi i første omgang tænkt dem som pynt, men vi kan se, de bliver anvendt på en anden måde. Vi kan godt forstå, at klodserne inviterer til at kravle på, og derfor installerer vi nu et faldunderlag, siger kommunikationschef ved Lego House, Trine Nissen.

I forbindelse med det nye faldunderlag bliver "forbud-mod-at-kravle-skiltet" pillet ned. Installationen forventes at være færdig i løbet af denne uge.

Annonce

Underlag lavet af sko

Lego House er flere steder beklædt med dette bløde gummilag i grønne, gule, røde og blå farver. Men når man benytter terrasserne, er det i virkeligheden rester af sko, man går på. Gummilaget er nemlig et restprodukt fra produktionen af sneakers.

Det overskydende gummi bliver kværnet og herefter anvendt som for eksempel faldunderlag under store legoklodser eller på legepladser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Annonce