Annonce
Haderslev

Nu må kvinder også være med

Nu er rigtige mænd også for kvinder. Arkivfoto: Søren Gylling
Rigtige Mænd Løbet skifter navn og indhold og bliver til Hjemegn 6100 Run – nu også for kvinder! Efter at Rigtige Mænd Løbet er udgået, fortsætter den boligsociale helhedsplan, Hjemegn 6100, med samme ide. Nemlig at skabe sjove motionsrammer for både mænd og kvinder.

Haderslev: For tredje år i træk afvikler Hjemegn 6100 et anderledes motionsløb for at gøre noget ved sundheden i vores landsdel, som halter efter de fleste andre steder i Danmark.

Undersøgelsen ’Hvordan har du det’ har påpeget betydelige udfordringer i Region Syddanmark, bl.a. omkring overvægt og rygning.

Det vil Haderslev Andelsboligselskab gerne gøre noget ved, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Det nye navn for arrangementet har reference til Royal Run, og skal appellere bredt. Alle kan være med, og der er sjove og udfordrende opgaver man skal løse undervejs, hedder det i omtalen.

Hjemegn 6100 Run er således et anderledes motionsløb. Det er åbent for alle mænd og kvinder. Man kan tilmelde sig i 3-mands hold (mænd, kvinder samt mix), også selvom det er længe siden man har været i form.

- Vi garanterer man får pulsen op på en sjov måde med både løb, gang og strabadser – alt sammen på en hyggelig aften med gode venner og ligesindede, siger Allan Emiliussen fra HAB..

Hjemegn 6100 Run 2019 afholdes atter i år på Kløvermarken 1 i Sydbyen bag ved KFUM Klubhus torsdag den 4. juni kl. 18.00-20.30.

Fra og med den 28. januar tilbydes igen fællestræning mod Hjemegn 6100 Run. Om man er over- eller underkvalificeret, betyder ingenting. Der laves tre hold, hvor hver især byder ind med det niveau man nu en gang er på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce