Annonce
Sydjylland

Nu må lægen også tage sig af tandpine

Der var tid til afslapning i weekenden i et stille sommerhusområde. Hjemme i Haderslev var der til gengæld masser af mennesker i byens super- og byggemarkeder, hvilket undrer praktiserende læge Anders G. Lyck. Privatfoto
Tandlæger kræver en negativ coronatest for at behandle patienter akut. Og sådan en fremskaffer man ikke sådan lige. Det giver ekstra arbejde hos lægen, der også undrer sig over, at folk i hobetal besøger bygge- og supermarkeder.

Påsken står for døren. solen skinner de næste tre dage, og det afventes med spænding, om vi danskere opfører os "ordentligt" i påsken. Hvis det er tilfældet, vil regeringen gradvis genåbne samfundet.

Det er vist tiltrængt for alle, men det bliver nok en stille og rolig proces, hvor der gives savnet og længe ventet frihed i små bidder.

Weekenden har ikke budt på det store i forhold til mine patienter, udover at jeg kan se at et af de afledte problemer i forhold til coronanedlukning, er tandproblemer eller rettere behandlingen af disse. Mange tandlæger er helt lukket ned eller kræver en negativ coronatest for at ville se patienterne, hvilket jo ikke lige umiddelbart kan fremskaffes på kort tid. Ergo må patienter med tandproblemer ty til den praktiserende læge eller lægevagten, som kan dulme symptomer med antibiotika og smertestillende medicin. En uholdbar løsning i længden for alle parter, ikke mindst patienterne. Det problem burde kunne løses med værnemidler og konduite.

Dagen byder på en patient, som skal sendes til coronatestning. Ingen ventetid i telefonen på Sygehus Lillebælt Kolding. Patienten kan blot tage derind og følge den opsatte skiltning. Imponerende logistisk bedrift en mandag morgen inden påske.

Jeg har selv nydt en weekend i sommerhus ved Vestkysten. Det var yderst sparsomt med gæster i de øvrige sommerhuse, og jeg oplevede på intet tidspunkt trængsel eller manglende overholdelse af sikkerhedsafstand ved indkøb eller på stranden. Alt foregik i ro og nærmest andægtig orden.

Annonce

Fra frontlinjen

Praktiserende læge Anders G. Lyck fra Hejls syd for Kolding vil i denne tid berette fra frontlinjen.

Ambitionen er at levere en daglig opdatering fra forreste linje i sundhedsvæsnet i det omfang, arbejdsbyrden tillader det. Undtaget er weekenderne.

Proppet med mennesker

Ved genbrugspladsen i Varde var der til gengæld så stor trængsel og kødannelse, at politiet måtte udkommanderes for at den øvrige trafik kunne afvikles nogenlunde smidigt.

Parkeringspladserne i de lokale super- og byggemarkeder var også tæt besatte hjemme i Haderslev.

Det er mig en gåde, at der er så stort fokus på, om danskerne vil tage i sommerhus i påsken og smitte hinanden, mens persontætheden i bygge- og supermarkeder tilsyneladende kan være ligegyldig.

Måske det burde gøres lovpligtigt at sætte en vagt uden for butikkerne, så man sikrer sig, at der ikke lukkes for mange personer ind af gangen.

Det virker helt meningsløst med lukkede arbejdspladser, skoler, institutioner og sportsklubber, hvis vi alligevel står skulder ved skulder, når vi handler ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce