Annonce
Sønderborg

Nu må Nature Energy bygge videre på omstridt biogasanlæg

Biogasanlægget ved Kværs som det så ud for 14 dage siden. Foto Ludvig Dittmann
Mens politiet skal vurdere den politianmeldelse, som er blevet indgivet mod Nature Energy, kan firmaet fortsætte sine byggeaktiviteter, da der nu er givet byggetilladelse til biogasanlægget ved Kværs.

Kværs: Denne uge har styregruppen bag Nej Tak til placering af Biogasanlæg ved Kværs politianmeldt firmaet Nature Energy i forbindelse med byggeriet af biogasanlægget.

Borgergruppen mener, at "Nature Energy byggede på livet løs i et halvt år uden Sønderborg Kommunes indgriben". Det er perioden fra oktober 2020 til april 2021, som borgergruppens politianmeldelse går på.

- Vi må nu konstatere, at både bygherre og den tilsynspligtige kommune ikke overholder reglerne. Og at vores folkevalgte politikere ikke lever op til deres ansvar og medvirker til at lovgivningen bliver overholdt. Derfor har vi nu bedt politiet om at se på sagen, skriver Hans Jørgen Vaarbjerg fra Kværs på vegne af borgergruppen.

Annonce

JydskeVestkysten har været i kontakte med Nature Energy, som oplyser, at virksomheden ikke har modtaget en politianmeldelse. Derfor ønsker firmaet heller ikke at kommentere på anmeldelsen, når firmaet ikke konkret ved, hvad den er politianmeldt for.

Borgmester Erik Lauritzen (S) mener, at Sønderborg Kommune har fulgt reglerne.

- Det er en sag mellem anmelder og politiet. Det er politiet, der skal vurdere, om det er en sag, der skal tages op. De ting, der er klaget over med hensyn til kommunen, er afgjort i klagesystemet. Klagenævnet har talt, og det er godt, vi bliver kontrolleret. Og fejlen er der rettet op på med opdateret miljørapport, siger Erik Lauritzen.

Byggeri kan genoptages

Nature Energy fik i november sidste år en gravetilladelse, men byggeriet af ståltanke blev stoppet i april af Sønderborg Kommune, da Nature Energy ikke havde byggetilladelse til projektet.

Nature Energy har tidligere overfor JydskeVestkysten oplyst, at på grund af en misforståelse begyndte samlingen af ståltanke i begyndelsen af marts 2021. Det arbejde fortsatte frem til 20.  april, hvor Nature Energy fik påbud af Sønderborg Kommune om at standse byggeriet.

Nature Energy oplyser til JydskeVestkysten, at Sønderborg Kommune nu har givet byggetilladelse til biogasanlægget ved Kværs. Det sker efter, at et flertal i byrådet har godkendt den opdaterede miljøgodkendelse. Den første miljøgodkendelse ophævede Miljø- og Fødevareklagenævnet i april på baggrund af en borgerklage.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at politiet generelt ikke vil be- eller afkræfte politianmeldelser mod hverken private borgere eller virksomheder. Politiet vil derfor heller ikke kommentere på sagens videre gang.

Vi må nu konstatere, at både bygherre og den tilsynspligtige kommune ikke overholder reglerne. Derfor har vi nu bedt politiet om at se på sagen.

Hans Jørgen Vaarbjerg, Kværs
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Fængsel og advarsel om udvisning: Ung fyr dømt i sag med mange anklager

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Esbjerg For abonnenter

Byrådsflertal afviser Nye Borgerlige: Politikernes lønninger og goder fremstår helt tydelige for borgerne

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Haderslev

Bohéme har udvidet: Webshop skal være med til at fremtidssikre den fysiske butik

Annonce