Annonce
forside

Nu må vi holde fast

Nu må vi holde fast!

For nylig besluttede Haderslev Kommune at indføre fuld rygeforbud overfor alle kommunale ansatte i Haderslev Kommune. Vi går ud fra, at de politisk valgte byrådsmedlemmer vil være solidariske og allerhelst holde rygeforbuddet i hævt - både når de er i byrådssammenhænge og i deres private liv. Ligesom vi også håber, at alle de kommunale ansatte vil lade deres rygeafvænning gælde i deres private tilværelse. Et rigtig godt initiativ som vi godt kan tillade os at være stolte af i Haderslev Kommune.

Vi læser nu, at De Konservative på landsplan vil forslå, at prisen på cigaretter skal sættes op fra 40,- til 60,-. Men det er for lidt. Prisen bør sættes op til 100,- kr. pr. pakke. Det vil være den eneste sikre begrænsning for alle vore unge "dumme" mennesker, hvoraf vi hører, at 40 hver dag i Danmark begynder at ryge. Og hvor vi hører, at 13.600 borgere i Danmark hvert år dør af årsager, der skyldes deres rygning. Til alle de "dumme" unge og til alle andre "dumme" medborgere kan vi kun sige: "Lad nu fornuften råde og hold op med at ryge - her og nu". Et stop for indføring af cigaretter over landegrænsen skal kobles sammen med den nu udvidede grænsekontrol, og der skal sættes hårdere straffemæssigt ind overfor smuling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ædle dråber i nye rammer

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce