Annonce
Tønder

Nu råber også topfolk op om videregående uddannelser til Sydvestjylland

Annonce

Læserbrev: Den 6/10 bragte JV artiklen ”Topfolk slår alarm til Christiansborg: Statskassen taber på ringere adgang til høje uddannelser i Sydvestjylland.”, der endnu engang sætter fokus på, hvorfor det er helt afgørende, at vi får videregående uddannelser til Sydvestjylland (også til Tønder).

Det er ikke grebet ud af den blå luft, når jeg hårdnakket insisterer på, at denne dagsorden bør fylde langt mere her i Tønder, end den gør.

Artiklen fremlægger bl.a. beregninger der viser, at hvis vi herude havde haft den samme andel af højtuddannede borgere som landsgennemsnittet, så ville fuldtidsbeskæftigelsen være 400-500 personer højere.

Men noget rører på sig. Man er begyndt at tage denne dagsorden alvorligt; En række topfolk, herunder Stephanie Lose, Esbjerg borgmester Jesper Frost Rasmussen, rektorerne fra henholdsvis Syddansk Universitet og Aalborg Universitet, mfl., har netop skrevet et brev til Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, hvor de bl.a. har vedlagt en rapport, der beskriver de samfundsøkonomiske konsekvenser af udviklingen.


Jeg mener, det er på tide, at vi i Tønder kommune også begynder at arbejde langt mere politisk-strategisk med tiltrækningen af videregående uddannelser.

Fra læserbrevet


Esbjerg er på mange måder primus motor i mobiliseringen af de stemmer der nu råber mod Christiansborg. Esbjerg arbejder nemlig på "den helt store klinge" med at få tiltrukket uddannelser til byen. De har nedsat et sekretariat, Education Esbjerg, med 7 ansatte, der arbejder målrettet med at tiltrække flere - særligt- universitetsuddannelser til byen.

Jeg mener, det er på tide, at vi i Tønder kommune også begynder at arbejde langt mere politisk-strategisk med tiltrækningen af videregående uddannelser - og det er NU vi skal i gang, for ministeren VIL komme til at kigge mod Sydvestjylland - og her er det vigtigt, at vi i Tønder også står klar med en mulighed til f.eks. at kunne etablere en uddannelsesstation med forskellige typer af uddannelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Aabenraa For abonnenter

Færre busafgange: Familielivet på Vollerup Byvej kræver mange bilture

Annonce