Annonce
Sydjylland

Nu rammer den næste konverteringsbølge snart

Sommerferien i år var præget af ekstraordinær travlhed i vores afdelinger landet over, da en sand konverteringsbølge skyllede ind over hele banksektoren.

I Sydbank var antallet af konverteringer tredoblet i forhold til året før, og inden længe forventer vi en ny periode med mere end almindeligt travlt på konverteringsområdet.

Og det er faktisk allerede nu, du bør tale med banken, hvis du vil forsøge at spare penge ved at lægge dine lån om. For hvis du ønsker at omlægge dit fastforrentede lån den 1. januar, så skal dit eksisterende lån opsiges allerede den 31. oktober.

Du kan få banken til at regne på, om det kan betale sig for dig at lægge om. Lige nu er det muligt at optage 30-årige fastforrentede lån med en rente på helt ned til 0,5 procent. Vi har som nævnt meget travlt lige op til fristen, og derfor kan det allerede nu være en god idé at tage kontakt til os og få en snak om dine muligheder.

Jeg har samlet til bunke, og giver her mine svar på fire af de ting, jeg oplever kunderne snakker om:

Hvorfor bør vi omlægge vores fastforrentede lån ned i rente lige nu?

Det kan man gøre, for at få glæde af de lave renter og dermed få en lavere ydelse. Man kan også skære af løbetiden på lånet og gøre realkreditlånet mere attraktivt op til en konvertering.

Hvorfor er der mange med flexlån, der lægger deres lån om til fastrente?

Det gør de fleste hovedsageligt for at være sikker på at kende den fremtidige ydelse. Desuden kan satse på at renten igen vil stige og så til den tid skære af restgælden.

Min bolig er steget i værdi – hvad betyder det?

Udover en værdiforøgelse, så det er måske muligt for jer at hjemtage et tillægslån, hvis I for eksempel har andet end boliggæld. Man kan muligvis også få en lavere bidragssats end den man har i dag.

Er der en bagside ved at konvertere?

Det er selvfølgelig nogle omkostninger forbundet med arbejdet i at lave en konvertering. Det kan for eksempel være indfrielsesgebyrer, kurtage eller øvrige gebyrer, samt eventuelt fastkursaftale og tinglysningsafgift. Det er en god idé at lave et overslag på, hvad det vil koste kontra fordelene.

Mit bedste råd til alle der går med overvejelser omkring konvertering er, at man forholder sig til spørgsmålene om fremtiden: hvor mange år skal I blive i den nuværende bolig, har I en holdning til renten og har I tænkt over og talt de forskellige scenarier igennem?

I sidste ende skal besparelsen eller gevinsten ved omlægningen jo kunne tjenes hjem, før I eventuelt sælger boligen og dermed indfrier lånet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];