Annonce
Kolding

Nu ruller skateboardene i Sjølund

Veninderne Liza (i forgrunden) og Freja er begge otte år. Lørdag fik de virkelig smag for at køre mere på skateboard. - Det er vildt sjovt, og man lærer en masse tricks, fortæller de begge to. Foto: Sys Andersen
Lørdag bød på workshop i skateboard ved skolen i Sjølund, så nu bliver der rift om de fire skateboards, som lokale ildsjæle har placeret på skolen til fri afbenyttelse. Flere events for Sjølunds børn og unge er på vej.

Sjølund: Der er slet ingen tvivl om, at man vil se flere børn og unge køre rundt på et skateboard i Sjølund fremover.

Lørdag blev gnisten nemlig tændt hos mange af dem, som deltog i den skateboard-workshop, der blev afviklet ved skolen i anledning af den landsdækkende Gadeidrættens Dag med byfesten i Sjølund som perfekt ramme.

- Det er vildt sjovt, og man lærer en masse ting og tricks, storsmilede otteårige Liza, som trillede omkring på et skateboard for første gang nogensinde. Men ikke den sidste, for nu vil hun ønske sig et skateboard og nok også nogle håndbeskyttere, fortalte hun.

Annonce
Det er den ultimative frihed at køre på skateboard. Der er ingen regler, og dét der med, at man falder og rejser sig igen, giver en styrke.

Steven Taylor, underviser ved efterskolen Billeshave

Børnene er fremtiden

Det er den lokale ildsjæl Hanna Andresen, som igennem 17 år var leder af værestedet Gademix i Kolding, der har trukket workshoppen til Sjølund som en af Gadeidrættens Dags i alt 46 events landet over.

Men lørdagens arrangementet er bare ét af mange, som Hanna Andresen i samarbejde med skolen, Kolding Sjølund Udviklingsråd og de lokale foreninger har lavet for byens børn og unge i det sidste halvandet års tid.

Sidste år lykkedes det dem at samle 99.000 kroner sammen til lokale events for børn, og i år er der indtil videre trillet 65.000 rare kroner ned i kassen blandt andet takket være de lokale fonde Hans og Ingrid Jensens Fond og Viids Fond.

- Jeg kan jo ikke lade være. Hvad enten det er at løbe på skateboard eller være med til at male et vægmaleri, så skaber det nogle rammer for udfoldelse, og det er vigtigt, hvis vi vil understøtte vores børn og lære dem at klare sig selv. Børnene er vores fremtid, smiler Hanna Andresen, der havde nøjagtigt samme mission i hjertebarnet Gademix, som hun måtte forlade på grund af sygdom.

Til gengæld har hendes hjemstavn Sjølund nu fået glæde af hendes entusiasme og evner. Indtil videre er det blevet til 10 events sidste år - og i år bliver det sikkert til ligeså mange.

Frihed

Ude på asfalten giver rækker Steven Taylor anerkendende tommelfingeren i vejret, da Malte Westergaard Simonsen har lavet en U-vending på sit bræt.

- Det er så fedt, smiler Malte, der kører på skateboard sammen med sine venner et par timer om ugen.

Steven Taylor, som arbejder på efterskolen Billeshave ved Middelfart, hvor man blandt andet kan gå på en egentlig skateboardlinje, er helt enig.

- Det er den ultimative frihed at køre på skateboard. Der er ingen regler, og dét der med, at man falder og rejser sig igen, giver en styrke, siger han og glæder sig over, at skateboard for første gang nogensinde bliver en disciplin ved OL i 2020.

Også af den grund bliver der med sikkerhed run på de fire skateboards, som Hanna Andresen har fået indkøbt og placeret på skolen til fri afbenyttelse.

Så gælder det om at koncentrere sig for at få vendt rundt, og Malte klarede det i fin stil. Foto: Sys Andersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce