Annonce
Aabenraa

Nu sælger de sand i Sahara: Martin laver rekordoverskud i grænselandet

Frøslev Træ, der har Martin Lenther Petersen som administrerende direktør og indehaver, fik i 2020-regnskabet et overskud på næsten 14 millioner kroner. PR-foto
Der er meget, der er lykkedes for Frøslev Træ A/S i det seneste regnskabsår. Lønsomheden er kommet i rette niveau, nye produkter vinder frem, og nye eksportmarkeder er kommet til. Heriblandt Canada, der ikke just har mangel på træ.

Frøslev: Martin Lentfer Petersen, ejer af og administrerende direktør for Frøslev Træ A/S, er ikke sådan at imponere. I det nyligt offentliggjorte regnskab udviser bundlinjen ellers et overskud på 13,8 millioner kroner efter skat – mere end ti gange højere end overskuddet for året før.

- Ser man på overskudsgraden, ligger vi med tre-fire procent, hvor man gerne skal ligge som produktionsvirksomhed i vores branche. Det er en udvikling, vi skal holde fast i og forbedre. Det handler om, at vi fortsat trimmer maskinen, siger Martin Lentfer Petersen.

Træmanden fra Frøslev er naturligvis glad for resultatet, der ikke blot er en enlig covid-19-svale.

Annonce

- Der har været stor efterspørgsel på træ, fordi danskerne har været hjemme, så maskinerne har arbejdet effektivt. Samtidig begynder strategien, vi har lagt, at bære frugt. Vi har søgt nye eksportmarkeder og oprettet en projektafdeling for at komme med i større projekter, forklarer Martin Lentfer Petersen.

- Det er det, som gør, at vi nu kommer op på et niveau, som er tilfredsstillende, understreger han.

En justeret kurs

Både mennesker og maskiner har arbejdet effektivt, og alle ressourcer har været i spil. Det er en vigtig årsag til, at Frøslev Træ forventer at kunne holde fast i udviklingen.

- Vi glæder os over en bæredygtig udvikling. Det er ikke bare et godt coronaår, og så var det dét. Det er lykkedes at lægge flere lag på forretningen, siger Martin Lentfer Petersen.

- Der er mange faste omkostninger forbundet med et produktionsapparat som vores, så vores opgave består i at få mere igennem apparatet, og vi har optimeret meget på de interne linjer. Vi har faktisk fået 12,8 procent mere igennem pr. mandetime i forhold til året før, uddyber han.

Plads og medarbejdere er to parametre, der er blevet skruet på i løbet af 2020. Det er en satsning på produkter, der er årsag til, at de 115 medarbejdere, der var i Frøslev Træ på samme tid året før, fik flere kolleger.

- Vi er nu 130 medarbejdere, og vi har købt tre grunde de seneste tre år, fordi vi bevæger os ind på andre forretningsområder, forklarer Martin Lentfer Petersen.

Annonce

Kan, hvad Canada ikke kan

Hans virksomhed har senest i februar i år bredt sig på 7500 nye kvadratmeter på Hermesvej, så den i alt har rundet 190.000 kvadratmeter.

Det er fremstillingen af nye produkter, der kræver plads. Herunder nye træarter- og -modificeringer, som kan bruges til facadeprofiler i større byggeprojekter. Et eksempel er knastfrit termotræ som et alternativ til hårdttræ. Det hele med det for Frøslev-virksomheden vigtige bæredygtighedscertifikat.

Samtidig har satsningen på nye eksportmarkeder i den grad båret frugt, så der nu eksporteres til 14 lande. Fem nye markeder - herunder Canada - er kommet til i 2020.

- Det lyder helt mærkeligt, men vi har solgt træ til Canada, fordi vi kan forarbejde træet på en helt speciel måde her i Frøslev. Det er ret imponerende, for det er som at sælge sand i Sahara. Canada er et af verdens største savværkslande, siger Martin Lentfer Petersen.


Tidligere havde vi flest produkter til havefolket, men i dag er det næsten fifty-fifty til det professionelle segment og gør det selv-folket.

Martin Lentfer Petersen, ejer og administrerende direktør, Frøslev Træ A/S


Tal fra regnskabet - sidste år i parentes

  • Nettoomsætning: 412,36 millioner kroner (ikke oplyst).
  • Årets resultat: 13,78 millioner kroner (1,23)
  • Egenkapital: 54,52 millioner kroner (39,84)
  • Medarbejdere - kønsfordeling: I 2020 er der sket en udvidelse af medarbejderstaben. Funktionærstaben består af 40 procent kvinder og 60 procent mænd, hvilket ledelsen anser for acceptabelt.
    Derimod er andelen af kvinder i produktionen alene 5 procent. Målet for kønsfordelingen i produktionen i 2021 vil være en øget andel af kvinder på minimum 10 procent af arbejdsstyrken.
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

EfB

EfB-undersøgelse på usikker grund

Vejen For abonnenter

Sygeplejerske: - Er det rimeligt at en sosu tjener mere end mig

Esbjerg

Julie fra Hjerting skal til VM som eneste dansker: Pengene strømmede ind på få dage

Annonce