Annonce
Kolding

Nu sætter Kolding Kommune skilte op ved huller: Der er ikke råd til andet

Henning Ahrendtsen på 83 år cykler 40 kilometer to gange om ugen. Han er nervøs for, at folk vil komme til skade på cykelstien 'Vandvejen', der blandt andet løber mellem Rebæk Strand og Løverodde. Foto: Søren Gylling
Kolding Kommune erkender, at der kan være farlige huller på cykelstien mellem Rebæk Strand og Løverodde. Derfor sætter de nu advarselsskilte op, men der er ikke råd til mere vedligehold.
Annonce

Kolding: - Vi har i et stykke tid overvejet at sætte skilte op med advarsel om huller i vejen. Det gør vi så nu.

Sådan lyder det fra entreprenørchef i Kolding Kommune, Henrik Nissen, efter JydskeVestkysten kunne fortælle, at en borger gentagne gange over flere år har klaget til kommunen over huller i vejen på en cykelsti mellem Rebæk Stand og Løverodde.

Henrik Nissen, der er leder af den afdeling, som står for vedligehold af veje og stier i Kolding Kommune, er enig med den 83-årige cyklist Henning Ahrendtsen, der retter kritik mod kommunen: Der er store huller i cykelstien, og de kan være farlige.

- Vi ved godt, at det er et problem. Men vi er udfordret af store regnskyl, som laver store skyllerender i de her naturstier, siger han.

Ifølge Henrik Nissen har Kolding Kommune været ude ved den pågældende sti tre-fire gange om året de seneste år. Her har man forsøgt at rette op på skaderne i stien, men det er uvist, hvor hurtigt hullerne er opstået igen.

- Om sommeren kan der for eksempel være heftige regnskyl, og så kan vejen være i stykker igen efter to timer, siger han.

Annonce

Ikke råd til mere

I kommunen har man i et stykke tid overvejet at sætte advarselsskilte op ved de største huller, lyder det fra Henrik Nissen. Det sker så nu.

- Så kan man diskutere, om det er godt nok. Men det er de midler, der er til rådighed, siger han.


Vi kan ikke køre mere derud. Det her er faktisk det, økonomien i Kolding Kommune er til.

Henrik Nissen, entreprenørchef i Kolding Kommune


Fordi stien bliver klassificeret som en natursti, selvom det er en offentligt tilgængelig cykelsti, afsættes der ikke samme beløb til vedligehold som ved større asfalterede stier. Og det er netop økonomien, der er forklaring på, hvorfor stien ikke er blevet - og heller ikke vil blive - vedligeholdt noget mere.

- Vi kan ikke køre mere derud. Det her er faktisk det, økonomien i Kolding Kommune er til, siger Henrik Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce