Annonce
Haderslev

Nu sættes spaden i jorden til stor udvidelse af sundhedscenteret

Nu går udvidelsen Sundhedscenter Haderslev ved Clausensvej i gang. Gravemaskinerne går i jorden, efter at tre udvalgsformænd fra kommunen og regionen den 12. august klokken 13 har taget første spadestik på det store byggeri til 13,76 millioner kroner. Alle er velkomne til arrangementet, der byder på taler af de tre udvalgsformænd. Arkivfoto: Jacob Schultz
Den 12. august bliver der taget første spadestik på 650 kvadratmeter stor udbygning af Sundhedscenter Haderslev. Byggeriet skal være klar i august næste år.

Haderslev: Kun tre år efter at Sundhedscenter Haderslev på Clausensvej blev taget i brug, er det allerede blevet for småt. 12. august tages første spadestik til en stor udvidelse til 13,76 millioner kroner derfor.

Det sker, når formanden for Haderslev Byråds udvalg for sundhed og forebyggelse, Børge Koch (R), sammen med formanden for regionens sundhedsudvalg, Bo Libergren (V), og formanden for regionens psykiatriudvalg, Thies Mathiasen (DF), klokken 13 sætter spaderne i jorden til en udvidelse på 650 kvadratmeter, der blandt andet skal give plads til flere læger og mammografiscreeningerne, som lige nu finder sted i en bus.


I sidste ende handler det om at styrke det nære og sammenhængende sundhedsvæsen til gavn for borgerne.

Bo Libergren (V), formand for regionens sundhedsudvalg


- Det er fantastisk, at vi får mulighed for at samle endnu flere sundhedstilbud i centret, og jeg glæder mig over, at der blandt andet bliver plads til mammografiscreening og flere læger. Jo flere aktører, vi samler i huset, j større mulighed har vi for at øge samarbejdet på tværs af forskellige tilbud, hvad enten det drejer sig om regionale, kommunale eller private sundhedstilbud. I sidste ende handler det om at styrke det nære og sammenhængende sundhedsvæsen til gavn for borgerne, siger Bo Libergren, som også er medformand i den politiske styregruppe for Sundhedscenter Haderslev, i en pressemeddelelse.

Flere tilbud ind

300 mennesker kommer dagligt i huset, der ud over praktiserende læger, børnelæge, fodterapi, øjenklinik, jordemodercenter, lokalpsykiatrik, socialpsykiatri, lægevagt, sundhedspleje, røntgen, sygeplejeklinik også rummer en række sundhedstilbud under sundhedssamarbejdet og forebyggelsesindsatsen.

Udvidelsen kommer ud over mammmografiscreeningerne og lægeklinikken også til at rumme gynækolog, lokaler til videokonsultationer samt en udvidelse af den kommunale sygeplejeklinik.

Formanden for Haderslev Byråds udvalg for sundhed og forebyggelse glæder sig:

- Huset r blevet den succes, vi kun havde turdet håbe på, og der er mange fordele for både borgere og personale i, at vi nu får samlet endnu flere tilbud under ét tag, siger Børge Koch.

Sådan finansieres byggeriet

Udvidelsen af Sundhedscenter Haderslev på 650 kvadratmeter koster 13,76 millioner kroner.

Beløbet er sammensat af 7,28 millioner kroner af puljemidler fra Sundheds- og Ældreministeriet, 5,74 millioner kroner i kommunal egenfinansiering og 0,74 millioner kroner i regional egenfinansiering.

Fordelingen af finansieringen hænder sammen med, hvor mange kvadratmeter henholdsvis kommune og region får i den nye tilbygning.

Også Thies Mathiasen er begejstret for, at sundhedscentret nu vokser sig større.

- Det enestående ved sundhedscentret i Haderslev er jo, at der er et særligt fokus på mental sundhed. Mennesker med sindslidelser har ofte brug for både regionens ambulante behandlingstilbud og kommunens sociale tilbud og for dem betyder det rigtig meget, at tilbuddene er samlet på et sted. Derfor glæder det mig, at der er grundlag for en udvidelse, siger Thies Mathiasen.

Byggeriet af det nye sundhedscenter forventes færdigt i august 2022. Som det sidste og for at genere mindst muligt bliver væggene mellem det eksisterende sundhedscenter og den nye bygning nedbrudt.

Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Hemmeligholdt stævning afslører: Derfor gik Tønder Bank ned

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Kultur

Fotoreportage: Sådan mærker syv færinger Færøernes forandring

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert