Annonce
Kolding

Nu skærper Kolding Kommune kontrollen med udenlandske chauffører

Nu vil Kolding Kommune i samarbejde med politiet skærpe kontrollen med udenlandske chaufførers ulovlige parkering og overnatning i deres biler. Arkivfoto: Michael Bager

Flere bøder til chaufførerne, mere tilsyn med transportvirksomhederne og et forsøg på at få bygget et chauffør-hotel med værelser til lavpris. Sådan vil Koldings politikere dæmme op for udenlandske chaufførers ulovlige overnatning i industrikvarterne.

Kolding: Nu skærper Kolding Kommune kontrollen med udenlandske lastbilchaufførers ulovlige parkering og overnatning i deres lastbiler rundt omkring på kommunens rastepladser og veje i primært industrikvartererne.

Samtidig går Kolding Kommune nu målrettet efter at få bygget et discounthotel til chaufførerne, som dermed får mulighed for at overnatte til små priser under rimelige forhold.

Det står klart efter et fællesmøde mellem de politisk ansvarlige udvalg, plan- bolig- og miljøudvalget samt tekniknik- og klimaudvalget.

- Vi vil sende et signal om, at vi vil den her ulovlige parkering til livs. Og når vi får en konkret henvendelse fra en aktør, som vil stå bag fælles overnatningsfaciliteter, så siger vi, at vi godt vil lave den nødvendige lokalplan for det, siger formanden for teknik- og klimaudvalget, Jakob Ville (V).

Annonce

Vi vil sende et signal om, at vi vil den her ulovlige parkering til livs.

Jakob Ville (V), formand for teknik- og klimaudvalget

Fire tiltag

Helt konkret har politikerne besluttet at iværksætte fire tiltag.

Et: P-kontrollen af lastbilerne i erhvervsområderne, hvor de højst må parkere i seks timer, skal opprioriteres i samarbejde med politiet.

To: Kommunen styrker tilsynet med transportvirksomhederne, hvoraf flere allerede i dag har faciliteter til deres chauffører, hvor de f.eks. må vaske sig og se tv, men ikke sove og opholde sig i deres lange, lovpligtige hvil på 45 timer.

Tre: Kommunen indkalder til møde med transportvirksomhederne i kommunen med henblik på at afklare vilkårene for fælles overnatningsfaciliteter.

Og fire: Kommunen går i gang med at lave en lokalplan for et transportcenter, så snart der foreligger en konkret henvendelse fra en investor.

Førertrøjen

Enhedslistens Benny Dall, der for nylig rejste forslag om skærpet kontrol af de udenlandske chaufførers parkering og overnatning, er tilfreds med beslutningen, som alle partier i byrådet står bag.

- Nu tager vi politisk førertrøjen på og siger til vognmændene i Kolding, at de skal til at vænne sig til, at deres chauffører skal have ordentlige hvilefaciliteter. Det giver mening, at det er den vej, vi skal, i kampen mod de danske vognmænds udnyttelse og underbetaling af udenlandske chauffører, siger Benny Dall, som er tilfreds med, at "vi nu skruer bissen på med bødehæftet og kigger transportvirksomhederne over skulderen."

På mødet blev politikerne oplyst om, at Kolding Kommune allerede har modtaget en henvendelse fra mulig operatør for et chauffør-hotel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce