Annonce
Varde

Nu skal der ske noget ved Nysø

Området ved Nysø skal udvikles med flere aktiviteter. PR-foto

Varde: DGI Sydvest, NaturKulturVarde og Varde Kommune er gået sammen om at stå for udviklingen af Nysø-området. Planen er, at området omkring Nysø kan blive endnu mere aktivt og attraktivt for udelivets glæder. Nu efterlyser man ideer. Derfor er der indkaldt til et idémøde 30. januar kl. 19 på rådhuset.

Der har allerede været forslag til vinterbademuligheder med sauna, omklædning, bedre toiletforhold og badebro. Det er arrangørernes håb, at der vil møde mange idérige mennesker op med masser af indspark til det videre arbejde.

Det er håbet fra arrangørernes side, at der kan stiftes en forening for Nysø. En sådan forening er bedre stillet til at søge midler til at udleve de forhåbentlig mange gode planer for området.

Der vil være kaffe og småkager til mødet. Tilmelding til mødet kan ske på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce