Annonce
Kolding

Nu skal der stemning på lægterne: Officiel Kolding IF-fanklub er ved at blive stablet på benene

Det er den 39-årige Martin Bjorholm, der står bag initiativet til, at sparke liv i fanklubben igen. Han har været fan af Kolding IF, siden han var teenager. Foto: Casper Vagner Christensen
Fanklubben skal sikre god stemning på lægterne, og ambitionen er, at medlemmerne skal betale kontingent, så der kan bruges penge på udebaneture og tifoer. Kolding IF bifalder, at der er planer om en fanklub. Onsdag aften er der stiftende generalforsamling.

Kolding: Der skal skabes en trofast fankultur omkring Kolding IF, og det kræver en organiseret fanklub.

Det mener 39-årige Martin Bjorholm, der derfor har taget initiativ til at få oprettet en officiel Kolding IF-fanklub. Onsdag lyder startskuddet, når der er stiftende generalforsamling i fanklubben.

- Der er allerede en supportklub, men den er desværre døet ret meget ud. Der har ikke været holdt generalforsamling i en del år, men nu har jeg presset på, og vi starter i morgen (onsdag, red.). Så jeg håber, jeg kan blive valgt ind i supportklubbens bestyrelse, siger Martin Bjorholm.

Initiativtageren har været fan af Kolding IF i årevis og håber på, at fanklubben i nye klæder vil kunne være med til at skabe en god stemning på Kolding Stadion, lige som han også gerne vil være med til at organisere regelmæssige udebaneture. I øjeblikket er der omkring 350 medlemmer af fanklubben, der mest lever på Facebook.

- Jeg kunne godt tænke mig, at det blev mere struktureret, og at medlemmer begyndte at betale kontingent. Så har vi også penge til en tifo(et stort banner, red.) eller noget i den stil, siger Martin Bjorholm, der allerede har hørt fra en eventuel sponsor af fanklubben.

- Han vil gerne støtte op, hvis vi får noget godt op at stå. Det er helt vildt fedt, og det viser, at der er et fundament for at stable noget på benene i Kolding. Vi har sået kimen til noget, der kan blive stort, siger Martin Bjorholm.

Annonce

Turneringsstart

  • Kolding IF spiller første turneringskamp i 1. division på søndag den 28. juli.
  • Modstanderen er Hvidovre, der endte som nummer 10 af 12 i 1. division sidste sæson.
  • Kampen spille på Kolding Stadion og fløjtes i gang klokken 15.00.

Klubben bifalder planen

Hos Kolding IF glæder man sig over, at Martin Bjorholm har taget initiativ til at skabe noget mere organiseret opbakning.

- Vi bifalder, at Martin griber den handske og arbejder på det. Det betyder helt klart noget, at der er god stemning på lægterne. Vi har selv arrangeret udebaneture, og der kan vi se, at der har været god, fornuftig stemning, når vi har været ude og spille. Det kunne være rigtig fedt at gøre det til en rutine på vores hjemmebane, siger Michael Flyvholm, der er daglig leder i Kolding IF.

Flyvholm lover desuden, at Kolding IF vil bidrage med den hjælp, den kan.

- Vi vil gerne give dem en hjælpende hånd. Vi er en fodboldklub, der samarbejder med rigtig mange virksomheder, og det betyder, at vi har et godt netværk nede hos os. Hvis supportergruppen har behov for hjælp til flag, bannere eller noget andet, så vil jeg gerne love dem, at vi stiller op og giver et nap med, siger den daglige leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce