Annonce
Esbjerg

Nu skal du igen huske at stille skiven: I næste uge vender Esbjergs p-vagter tilbage

I næste uge vender parkeringsvagterne tilbage i Esbjerg Kommune. Formand for Teknik og Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (Løsgænger) forventer dog ikke, at den store frihed de seneste uger vil resultere i bøderegn over Esbjerg. Arkivfoto: Jacob Schultz
Fra næste uge bliver det igen nødvendigt at stille p-skiven, hvis du vil være sikker på at undgå en bøde i Esbjerg Kommune. P-vagterne vender nemlig tilbage efter flere ugers coronanedlukning, og det markerer enden på en periode, hvor kommunen faktisk har sparet penge på ikke at udskrive parkeringsbøder.
Annonce

ESBJERG: -Aaaaaarrggghh.

Den slags udbrud af ærgrelse vil man formentlig kunne høre flere af fra næste uge. Der vender Esbjerg Kommunes parkeringsvagter nemlig tilbage i uniformen efter at have været hjemsendt på grund af coronakrisen.

Men det er ikke kun bilejernes pengetank, der risikerer lavvande, når der nu igen udskrives bøder. Også i kommunekassen vil det kunne mærkes, at hverdagen efterhånden så småt er ved at vende tilbage.

Der er nemlig store udgifter forbundet med at skrive parkeringsafgifter, og derfor har Esbjerg Kommune sparet omkring 88.000 kroner på at holde den store bødeblok i lommen.

- Det er ikke parkeringsvagternes løn, vi har sparet penge på, men hver gang vi udsteder en bøde, skal vi aflevere 70 procent til staten. Og derfor koster det os faktisk 100 kroner hver gang. Så rent økonomisk er det ikke nogen god forretning at vende tilbage på gaden, men det er nødvendigt, siger formand for Teknik- og Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (Løsgænger).

Vej og Park fortæller, at der ikke har været udfordringer under nedlukningen. Der har været mange ledige pladser og få biler i bybilledet, så det har forløbet stille og roligt. Men nu genåbnes landet langsomt, og så vil udfordringerne med parkering også blive større.

Søren Heide Lambertsen (Løsgænger), formand for Teknik- og Byggeudvalget.

Annonce

Fri parkering ikke et tema

Men selv om den lidt alternative besparelse har lunet hos kommunen i en ellers omkostningsfuld tid, mener udvalgsformanden ikke, at det er relevant at tale om gratis parkering i Esbjerg Kommune.

- Det kunne da være dejligt, men jeg mener ikke, at det ville fungere i praksis. Vi har prøvet det tidligere, og der blev skilte og anvisninger desværre ignoreret. Når alt er åbent, er virkeligheden jo også en anden, og så vil der opstå udfordringer, som vi ikke har haft de seneste uger, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Roligt forløb

Under nedlukningen har anvisninger ved parkeringspladserne fortsat været gældende. Kommunens to p-vagter har bare ikke været der til at skrive bøderne. Den store frihed har dog ikke fået borgerne til at skabe kaotiske parkeringstilstande i Esbjerg.

- Vej og Park fortæller, at der ikke har været udfordringer under nedlukningen. Der har været mange ledige pladser og få biler i bybilledet, så det har forløbet stille og roligt. Men nu genåbnes landet langsomt, og så vil udfordringerne med parkering også blive større.

Så det giver god mening at vende tilbage netop nu, siger Søren Heide Lambertsen, der heller ikke forventer, at de seneste ugers frie lejde resulterer i flere bøder under genåbningen.

- Jeg tror ikke, at nogle få ugers frihed har skabt præcedens eller en kultur for at parkere ulovligt. Det ville i hvert fald overraske mig meget.

P-vagterne kommer

Fra næste uge vender parkeringsvagterne tilbage i Esbjerg Kommune.

Det er virksomheden Parkeringskontrol Nord, der udfører kontrollen med parkeringspladserne i Esbjerg Kommune.

De seneste seks uger er der ikke blevet udskrevet bøder på grund af coronakrisen.

Det har sparet kommunen for cirka 88.000 kroner.

Besparelsen skyldes, at parkeringsafgifter koster penge for kommunen. Hver afgift koster 100 kroner for kommunen, fordi man skal levere 70 procent til statskassen og at de tilbageværende 30 procent ikke er nok til at dække udgifterne til at have parkeringsvagter.

Vej og Park fortæller, at nedlukningen er foregået uden de store udfordringer med parkering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce