Annonce
Billund

Nu skal Filskovs sansehave bare vokse til

Selv på en regnvejrsdag var Aase Sommer, Ejner Olesen og Holger Mølgaard med på at tage ud i haven. De havde meget sjov ud af en fugleklat på bænken. Foto: Annette Bruun Jarl
Filskov Friplejehjem har fået en sansehave, hvor både dufte, lyde og synet af mange forskellige blomster kan give noget at tale om og huske på.
Annonce

Filskov: Endnu er der et skær af nyanlagthed over den nye sansehave på Filskov Friplejehjem. Men der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, at haven om noget tid bliver et fantastisk sted at sidde, gå tur eller tage en lille gyngetur. Det sidste kan man allerede nu. Man kan også få sprøde lyde ud af vindfløjten, hvis man lader en hånd glide hen over den. Man kan høre vandet klukke i vandskulpturen eller mærke duften af mynte og lavendler i duftkassen.

125 kom til indvielsen i sidste uge. Beboere, pårørende, folk fra Filskov og andre, som ville se, hvad det er for et eventyrligt sted, der er anlagt inde på friplejehjemmet. Haven vil stort set altid være åben, så andre end beboerne kan få glæde af den.

Vi skal lave mad over bål, sidde herude og spise frokost, og præsten vil holde gudstjeneste her, når vejret er til det. Her er trygge rammer, og så er det nemmere at skabe et udeliv.

Dorte Thorsted Mouritsen

Annonce

Fugleklat og gode grin

Her er frugtbuske og hostaer i massevis, fuglekasser på træerne inde i den del af haven, som er døbt "Skoven", og på et jordet område er de første tegn på engblomsterne begyndt at titte frem. Klatreplanterne omkring det nye bålsted skal med tiden give siddepladserne læ og dække fra oven.

Bruno H. Poulsen, Aase Sommer, Ejner Olesen, Holger Mølgaard og Hanne Jensen synes, at her allerede nu er fint. Bænken er et godt sted at sidde, og når den så også er dekoreret med en stor fugleklat, er der lige lidt ekstra at grine af.

- Mange af vores beboere kommer fra landet, og når de siger ja til at komme herind og bo, mister de jo den kontakt, de før har haft med naturen. Måske vil stedet her kalde erindringer frem. I hvert fald håber vi, det er et sted, hvor de vil nyde at være, siger aktivitetsmedarbejder Dorte Thorsted Mouritsen.

Annonce

Svend Madsens Sti

Hun håber også, at sansehaven vil være et sted for de pårørende at gå hen, når de kommer på besøg.

- Nogle gange kan det jo være svært at holde gang i en samtale. Så kan man gå herned og snakke om, hvad man ser i haven, siger hun.

Haven har kostet cirka en halv million kroner og er blevet til ved hjælp af støtte fra Ole Kirks Fond og friplejehjemmets egne midler. Beboer Svend Madsen har også bidraget økonomisk og har som tak fået opkaldt en sti efter sig, "Svend Madsens Sti", som går gennem "Skoven".

Hanne Jensen, til højre, klippede den røde snor, da den nye sansehave på Filskov Friplejehjem forleden blev indviet. Haven er et sted, hvor Bruno H. Poulsen, Aase Sommer, aktivitetsmedarbejder Dorte Thorsted Mouritsen, Ejner Olsen og Holger Mølgaard regner med at få mange fine stunder. Foto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce