Annonce
Tønder

Nu skal skolebyggeri kulegraves

Borgmester Henrik Frandsen har taget initiativ til, at der bliver gennemført en kritisk gennemgang af hele sagsforløbet omkring byggeriet af Ny Skærbæk Skole. Arkivfoto: André Thorup
Efter kritik fra kommunalbestyrelsesmedlemmer i forbindelse med byggeriet af den nye skole i Skærbæk, skal det hidtidige forløb kigges grundigt efter i sømmene.

Tønder: Tønder Kommune ønsker at få belyst, hvordan der kunne opstå et markant merforbrug i forbindelse med byggeriet af den nye skole i Skærbæk - det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Flere medlemmer af kommunalbestyrelsen gav på et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde den 7. maj udtryk for utilfredshed med måden, hvorpå Tønder Kommunes forvaltning har håndteret byggeriet. Borgmester Henrik Frandsen har derfor i forlængelse af debatten besluttet, at byggeriets hidtidige forløb skal kigges grundigt efter i sømmene, oplyses det.

- På baggrund af den rejste kritik af forvaltningen, har jeg taget initiativ til, at der bliver gennemført en grundig og kritisk gennemgang af hele sagsforløbet omkring byggeriet af Ny Skærbæk Skole. For at sikre alle sten bliver vendt, bliver der nedsat en politisk følgegruppe, der skal følge undersøgelsen tæt. Den politiske følgegruppe skal være med til at identificere, hvilke dele af sagsforløbet, det er særlig væsentligt at kigge nærmere på, udtaler borgmester Henrik Frandsen i pressemeddelelsen.

Han mener, det kan være relevant at se nærmere på den løbende dialog og inddragelse af den administrative og politiske styregruppe for byggeriet, rollefordelingen mellem Tønder Kommune og totalrådgiver, det løbende tilsyn med byggeriet og den økonomiske og tidsmæssige udvikling på projektet.

I pressemeddelelsen oplyses det, at den politiske følgegruppe skal bistå direktør for teknik & miljø i Tønder Kommune, Ditte Lundgaard Jakobsen, der som tovholder bliver garant for, at alle elementer i forløbet bliver undersøgt til bunds.

I pressemeddelelsen fastslås, at den politiske følgegruppe får adgang til samtlige dokumenter i sagen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce