Annonce
Tønder

Nu skal skoler og børnehaver på banen: To modeller for skolestart sendes i høring

Kim Printz Ringbæk (S) og børn- og skoleudvalget, hvor han er formand, vil gerne høre skolernes og børnehavernes input til to skolestartsmodeller. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
En helt ny model for skolestart er i spil i Tønder Kommune. Det er en meget traditionel også.
Annonce

Tønder: Rullende skolestart har løbende været på dagordenen, siden Tønder Kommune indførte ordningen tilbage i 2015.

De lokale skoler har gjort brug af ordningen i større eller mindre grad, og nu kan det være, de skal vænne sig til en ny måde at lade elever begynde i skole.

Efter tilbagemeldinger fra skoler og børnehaver er der udarbejdet en evaluering af den nuværende ordning, og med den i hånden er der udarbejdet to modeller for en fremtidig fremgangsmåde.

Den første model går ud på, at børn starter i skole på et tidspunkt nær deres seks års fødselsdag - der vil være faste tidspunkter for skolestart, for eksempel den første i en måned. I denne model vil der skulle gennemføres aldersintegreret undervisning i en mere end 50 procent af tiden, og undervisningen skal være lagt an på løbende elevoptag hen over året.


Det er lidt svært at sige, om det er det ene eller det andet, man vil foretrække, og det er også derfor, vi gerne vil have nogle tilbagemeldinger fra både skole og dagtilbud.

Kim Printz Ringbæk (S), formand for børn- og skoleudvalget.


Den anden model er en traditionel skolestart i august. Der vil her skulle være et udvidet samarbejde mellem børnehaver og skoler om før-skole-aktiviteter.

Annonce

2021 er tanken

De to modeller har børn- og skoleudvalget valgt at sende i høring hos blandt andet skolebestyrelser og dagtilbudsbestyrelser.

- Det er lidt svært at sige, om det er det ene eller det andet, man vil foretrække, og det er også derfor, vi gerne vil have nogle tilbagemeldinger fra både skole og dagtilbud, forklarer formand for børn- og skoleudvalget, Kim Printz Ringbæk (S).

Tanken er, at en ny model for skolestart i Tønder Kommune skal træde i kraft 1. august 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce