Annonce
Kolding

Nu skal trykket ned: Koldings coronakrisestab har bestilt testbiler til centerbyerne

Testbilerne kommer til Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld i weekenden. Foto: Henrik Kruse
I weekenden er det muligt at blive testet for corona både i Lunderskov, Christiansfeld og Vamdrup. Håbet er, at mange møder op, så forebyggelsen mod den meget smittefarlige engelske variant af corona kan styrkes.
Annonce

Kolding: Overalt knokles der på at få bragt smittetrykket så langt ned som overhovedet muligt, inden en eventuel bølge med den hurtigtsmittende engelske variant af corona sætter ind. I  Kolding har det onsdag fået kommunens coronakrisestab til at rekvirere Region Syddanmarks testbiler ud til centerbyerne Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld i weekenden.

- Vi kan jo se, at antallet af borgere, som melder sig til at blive testet, bliver færre og færre. Derfor har vi i krisestaben drøftet, hvad vi kan gøre for at få flere til at lade sig teste, så vi kan få smittetrykket ned - og derfor har vi bedt regionen om at rykke ud til vores centerbyer, forklarer krisestabschef og kommunaldirektør Thomas Boe og fortsætter:

- For vi forestiller os, at borgere, som bor inde i Kolding, forholdsvist nemt kan komme afsted til et testcenter med kollektiv trafik. Det kan være sværere og mere besværligt, når man bor i centerbyerne, og det kan holde nogle væk fra at blive testet. Så vi gør det her for at stille alle borgere i Kolding lige.

Annonce

Her er de

Thomas Boe oplyser, at krisestaben også overvejer at bede regionen om at køre en testbil til Kolding by endnu engang - ligesom City Kolding gjorde det i forbindelse med julehandlen, og onsdag havde eksempelvis Skovparken bedt om besøg af testbilerne.

I weekenden holder testbilen ved Arena Syd på Idrætsvej 3 i Vamdrup lørdag klokken 09-17, og søndag klokken 09-17 kan man blive testet ved det gamle rådhus på Kobbelvænget 2 i Lunderskov og ved Cuben på Østprøven 1 i Christiansfeld.

Testbilerne, som på bestilling kører ud til steder, hvor smittetallet er højt, er åbne for folk uden eller med milde symptomer.


Vi kan jo se, at antallet af borgere, som melder sig til at blive testet, bliver færre og færre. Derfor har vi i krisestaben drøftet, hvad vi kan gøre for at få flere til at lade sig teste, så vi kan få smittetrykket ned - og derfor har vi bedt regionen om at rykke ud til vores centerbyer.

Thomas Boe, krisestabschef og kommunaldirektør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trods fortsat øde afgangshaller: Billund Lufthavn forventer fordobling af flytrafikken i 2021

Annonce