Annonce
Kolding

Nu sker der endelig noget: Stort transport-og logistikcenter på vej til gabende tom erhvervspark

Det er det grønne område, som en endnu ukendt køber ønsker at erhverve af Kolding Kommune. I forvejen er der kun solgt to mindre jordstykker i den enorme erhvervspark, der har ligget gabende tom i årevis. Indtil videre er det kun TV-Syd, der bor i parken, mens Daugaard Pedersen blot har købt sig et stykke jord. Kortet viser kun første etape af den oprindeligt planlagte erhvervspark.  Kort: Kolding Kommune
En endnu ukendt projektudvikler vil købe et kæmpemæssigt areal i Koldings hidtil gabende tomme erhvervspark ved Tankedalsvej. Der er tale om "et projekt, der er rigtig spændende, og som vil have stor betydning for os", fastslår borgmester Jørn Pedersen (V).

Kolding: Efter mange års stilstand er der nu endelig aktivitet på vej i Koldings hidtil totalt fejlslagne erhvervssatsning med den 15 kvadratkilometer store Nordic Synergy Park i båndet mellem Kolding Syd fra Tankedalsvej og ud mod Lunderskov.

På et lukket møde har Kolding Byråd godkendt, at kommunen nu udbyder et enormt areal i den tomme erhvervspark til salg i en meget kort salgsproces. Og forklaringen er, at kommunen har fået en henvendelse fra en udvikler, som ønsker at købe det store erhvervsareal af kommunen.

Borgmester Jørn Pedersen (V) kan ikke på nuværende tidspunkt udtale sig om, hvem udvikleren er og hvilken type virksomhed, der præcist tale om. Det ligger dog fast, at projektudviklerne vil udvikle området med transport- og logistikvirksomhed med lager, parkering og serviceerhverv. I det lys er placeringen klos op ad til- og frakørsler til motorvej E45 optimal.

I forbindelse med udbygningen af det store erhvervsareal vil Vejdirektoratet ifølge JydskeVestkystens oplysninger forlange en omfattende om- og udbygning af motorvejens tilslutningsanlæg til Tankedalsvej.

Annonce

Stor betydning

Den endnu ukendte køber vil have fingre i hele 295.000 kvadratmeter jord - og det er meget.

Til sammenligning er hele Design City-bydelen ved Østerbrogade og Skamlingvejen omkring 100.000 kvadratmeter, og når kommunen sælger store erhvervsgrunde, ligger de som regel i størrelsesordenen 20.000-30.000 kvadratmeter.


Det er jo fantastisk, at der er interesse for området. Det er det, vi har kæmpet for.

Jørn Pedersen (V), borgmester


- Så det er et meget stort areal. Og det er jo fantastisk, at der er interesse for området. Det er  det, vi har kæmpet for, siger borgmesteren om Nordic Synergy Park, hvor indtil nu kun TV Syd bor. Den regionale tv-station blev lokket dertil med et favorabelt købstilbud i 2011 i håb om, at den ville trække flere virksomheder med sig. Det skete bare ikke.

Men nu ser det altså ud som om, at tv-folkene snart får en stor nabo.

Jørn Pedersen siger, at der er tale om "et projekt, der er rigtig spændende, og som vil have stor betydning for os".

Annonce

Ny lokalplan

Først når handlen med det store jordstykke er på plads, vil den ukendte projektudvikler stå frem. Det er helt almindeligt i den type jordhandler.

Den oprindelige - og har det vist sig siden - meget højtsvævende plan om Nordic Synergy Park var, at den skulle blive til en grøn erhvervspark med 30.000 kontor- og vidensarbejdspladser i løbet af 20 år. Sådan lød det i hvert fald fra Business Kolding, da planen blev præsenteret og godkendt i det daværende byråd i 2008 som Danmarks største erhvervssatsning.

Den drøm aflivede det nuværende byråd i starten af 2017, og nu er plangrundlaget ved at blive ændret, så der også må ligge mere traditionelle virksomheder i området såsom produktion og netop også transport, logistik, lager, parkering og service. Den nye lokalplan er ikke endeligt vedtaget endnu, så den kommende handel vil betinge, at det bliver den.

Nordic Synergy Park

  • Kolding Kommune har købt 87 hektar jord til udvikling af Nordic Synergy Park for i alt 43,5 millioner kroner.
  • Hidtil er der kun solgt grunde til TV-Syd og Daugaard Pedersen.
  • Kommunen og Business Kolding har brugt masser af kræfter på at forsøge at få solgt jord i Nordic Syngergy Park - blandt andet var en hel bestyrelse sat på opgaven på et tidspunkt.
  • Det var Business Kolding, der udtænkte planen om Nordic Synergy Park i 2008. Dengang forlød det, at erhvervsparken inden 2028 ville være udviklet til et område med 30.000 nye arbejdspladser.
  • Indtil nu bor kun TV-Syd i Nordic Synergy Park.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce