Annonce
Kolding

Nu sker det endelig: Byggeri af lægehus går i gang

Det ser ynkeligt ud, men nu går nedrivningen af den gamle tankstation i Kongensgade endelig i gang. Arkivfoto: Søren Gylling
Nu bliver den gamle tankstations bygninger på Kongensgade jævnet med jorden. Lægehus ventes at være klar til brug i efteråret 2021.
Annonce

Christiansfeld. Efter mere end et års forsinkelse begynder nedrivningen af den gamle tankstation på Kongensgade 15 i Christiansfeld omsider på mandag, og dermed starter også det anlægsarbejde, som skal føre til byggeriet af et lægehus, der ventes færdigt i efteråret 2021.

Det er kortlægningen af en forurening fra den gamle tankstation, som har forsinket byggeriet. Oprindeligt var det planen, at det skulle stå klar i starten af i år.

Kolding Kommune købte Kongensgade 15 i 2018. Både bygninger og jorden er siden blevet grundigt undersøgt, og det viste sig, at der både i bygningerne og i grundens jord er miljøfarlige stoffer.

- Forureningen var ventet, men mere omfattende end vi havde håbet på. På grund af forureningen har entreprenøren, der skal udføre nedrivningen, fokus på, at arbejdet skal ske ekstra omhyggeligt, så forureningen ikke spredes. Vi forventer, at arbejdet er færdigt midt i august 2020, fortæller arkitekt og projektleder Jakob Revsbeck fra by- og udviklingsforvaltningen.

Den entreprenør, der er valgt til arbejdet, er Torben Clausen A/S fra Haderslev.

Vi vil sørge for, at det ser ordentligt ud, og at det kan bruges til midlertidig parkering, indtil byggeriet af lægehuset går i gang.

Jørn Pedersen, borgmester

Annonce

Lægemangel

Forud for Christiansfelds optagelse på Unescos Verdensarvsliste i 2015 udpegede Kolding Kommune en række byudviklingsområder i Christiansfeld, hvor der i respekt for byens helt særlige historie og bymiljø burde ske en omdannelse. Et af disse steder er netop tankstationen i Kongensgade, som kommunen købte med det sigte at fjerne bygningerne.

- Vi arbejder hele tiden på at forskønne Christiansfeld, så de mange gæster, der kommer og besøger Unesco-verdensarven, får en god oplevelse, når de ankommer til byen. Det er derfor glædeligt, at vi nu er kommet så vidt, at vi kan tage fat på det her område og glædeligt, at vi nu får banet vejen for et lægehus, siger borgmester Jørn Pedersen.

Når ejendommen er ryddet, vil Kolding Kommune opføre det nye lægehus, og byggestilen bliver i samklang med den særlige arkitektur i Christiansfeld.

Men der kan rask væk gå et års tid, før det første spadestik kan tages. Derfor vil kommunen sørge for, at området kommer til at se pænt ud, når bygningerne er fjernet midt i august.

- Vi vil sørge for, at det ser ordentligt ud, og at det kan bruges til midlertidig parkering, indtil byggeriet af lægehuset går i gang, siger Jørn Pedersen.

Christiansfeld er udpeget som et såkaldt lægedækningstruet område, og derfor er opførelsen af lægehusetstøttet økonomisk af Sundheds- og Ældreministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce