Annonce
Varde

Nu sker det snart - scenen til årets Opan Air er under opbygning

Sceneopbygningen til årets Open Air i Varde skrider planmæssigt frem, på trods af det våde vejr. Foto: Chresten Bergh
Forberedelserne til årets Open Air i Varde er i fuld gang.

Når musikken snart blæser ud af højtalerne ved årets Open Air på friluftsscenen ved Arbjerg i Varde, og de kendte stjerner griber om mikrofonen, sker det kun fordi, at en masse frivillige har arbejdet hårdt på at sætte scene og telte op. Det er netop det, der sker i disse dage, hvor en mindre hær af frivillige er samlet for at gøre årets Open Air mulig.

- Det går faktisk efter planen. Vi har så mange erfarne folk, der har prøvet det i mange år, så der er styr på det hele. Det våde vejr de sidste par dage er ikke det store problem for os. Det har bare betydet, at det har været vigtigt at få lagt køreplader ud på jorden til de tunge køretøjer. Ellers er vi ikke generet af det, siger formand for op og nedsætning af scene, Carsten Damgaard Nielsen.

Når folk kommer til årets Open Air, vil de fleste genkende placeringen af scenerne. Men der er lavet en lille smule om.

- Vi har rykket en lille smule rundt på placeringen af de forskellige boder. Men grundlæggende gør vi som vi plejer. Scenerne står hvor de plejer, siger Carsten Damgaard Nielsen.

Selvom der er en masse erfarne folk blandt de frivillige, er der også kommet nye til. Det gælder ikke mindst for 13 måneder gamle Marius og mor Camilla Andersen.

- Det er første gang, at vores familie er med. Min mand, Thomas, er arbejdskollega med en af de erfarne folk, så derfor kom vi med. Det har været en sjov og positiv oplevelse, siger en glad Camilla Andersen med Marius i favnen.

- Billetsalget til torsdag ser fornuftigt ud. Når der nu kommer super godt vejr, er jeg sikker på, at der bliver solgt en masse billetter, afslutter Carsten Damgaard Nielsen før, at han rykker videre til næste projekt i planen.

Det hele åbner med torsdagskoncerten - fredag-lørdag vil hele Varde genlyde af selve Open Air.

Annonce
Der er mange måder, man kan bære på. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];