x
Annonce
Varde

Nu sker det snart - scenen til årets Opan Air er under opbygning

Sceneopbygningen til årets Open Air i Varde skrider planmæssigt frem, på trods af det våde vejr. Foto: Chresten Bergh
Forberedelserne til årets Open Air i Varde er i fuld gang.

Når musikken snart blæser ud af højtalerne ved årets Open Air på friluftsscenen ved Arbjerg i Varde, og de kendte stjerner griber om mikrofonen, sker det kun fordi, at en masse frivillige har arbejdet hårdt på at sætte scene og telte op. Det er netop det, der sker i disse dage, hvor en mindre hær af frivillige er samlet for at gøre årets Open Air mulig.

- Det går faktisk efter planen. Vi har så mange erfarne folk, der har prøvet det i mange år, så der er styr på det hele. Det våde vejr de sidste par dage er ikke det store problem for os. Det har bare betydet, at det har været vigtigt at få lagt køreplader ud på jorden til de tunge køretøjer. Ellers er vi ikke generet af det, siger formand for op og nedsætning af scene, Carsten Damgaard Nielsen.

Når folk kommer til årets Open Air, vil de fleste genkende placeringen af scenerne. Men der er lavet en lille smule om.

- Vi har rykket en lille smule rundt på placeringen af de forskellige boder. Men grundlæggende gør vi som vi plejer. Scenerne står hvor de plejer, siger Carsten Damgaard Nielsen.

Selvom der er en masse erfarne folk blandt de frivillige, er der også kommet nye til. Det gælder ikke mindst for 13 måneder gamle Marius og mor Camilla Andersen.

- Det er første gang, at vores familie er med. Min mand, Thomas, er arbejdskollega med en af de erfarne folk, så derfor kom vi med. Det har været en sjov og positiv oplevelse, siger en glad Camilla Andersen med Marius i favnen.

- Billetsalget til torsdag ser fornuftigt ud. Når der nu kommer super godt vejr, er jeg sikker på, at der bliver solgt en masse billetter, afslutter Carsten Damgaard Nielsen før, at han rykker videre til næste projekt i planen.

Det hele åbner med torsdagskoncerten - fredag-lørdag vil hele Varde genlyde af selve Open Air.

Der er mange måder, man kan bære på. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Fortsat færre syddanskere indlagt med coronavirus: Koncerndirektør forventer dog stigning efter påske

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce