Annonce
Kultur

Nu skyder ’Den hvide by’ op i sommervarmen: Bork Festival knokler før jubilæum

Niels Enggaard Poulsen knokler sammen med sine frivillige hjælpere i disse dage for at få teltbyen til musikfestivalen i Bork op at stå. Foto: Mads Dalegaard
Frivillige satte en uge til festivalstart gang i arbejdet for at ombygge en mark i Bork til en koncertby.

BORK: Fyrtårnet på festivalpladsen har været oppe i tre uger. De kommende dage får Bork Festivals kendetegn så selskab af musiktelte, tivoli, og hvad der nu ellers hører sig til på en festivalplads.

Onsdag gik arbejdet med at klargøre pladsen for alvor i gang. Dagen før havde pladsformanden med hovedansvaret for at gøre festivalpladsen klar, Niels Enggaard Poulsen, trimmet græsset ved alle elstanderne og vandforsyningerne, så onsdag var det tid til at slæbe alle de hvide telte ud. Teltene spænder over alt fra de tre musiktelte til barer, madboder, VIP-områder og baglokaler til barerne.

- Førhen havde vi tre eller måske fire telte. Nu har vi jo mange, siger Niels Enggaard Poulsen.

Annonce
Bork Festival begyndte for alvor opsætningen onsdag morgen. Foto: Mads Dalegaard

Vigtigt med kolde drikke i sommervarmen

Når teltene er lagt ud, aser frivillige hele torsdag med at rejse de mange festivaltelte, inden det i weekenden bliver tid til at få barerne stillet op inde i teltene. Med andre ord er der nok at se til for den pladsansvarlige Niels Enggaard Poulsen og alle hjælperne. Varmen skal de nok holde i hedebølgen, og solcremen kommer på fra morgenstunden.

- Bare der er kolde drikkevarer, skal det nok gå, siger 30-årige Niels Enggaard Poulsen med et smil.

Pladsformanden glæder sig over, at man år efter år formår at bygge en teltby, som kan rumme de tusindvis af gæster, der kommer hver dag, i de fire dage hvor musikken spiller. Samtidig har festivalpladsen den fordel, at den også har plads til campingpladsen lige ved siden af. Og når gæsterne rykker ind onsdag, skal det hele nok være klappet og klart til Borks Festivals 40 års fødselsdagsfestival. Musikprogrammet løber fra onsdag til lørdag, og i weekenddagene forventer man op til 10.000 gæster per dag.

Dagbladet bringer søndag et jubilæumsinterview i anledning af Bork Festivals 40 år. Her møder vi igen Niels Enggaard Poulsen og også hans far, Niels Peder Enggaard Poulsen – bedre kendt som N.P..

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce