Annonce
Kultur

Nu skyder ’Den hvide by’ op i sommervarmen: Bork Festival knokler før jubilæum

Niels Enggaard Poulsen knokler sammen med sine frivillige hjælpere i disse dage for at få teltbyen til musikfestivalen i Bork op at stå. Foto: Mads Dalegaard
Frivillige satte en uge til festivalstart gang i arbejdet for at ombygge en mark i Bork til en koncertby.

BORK: Fyrtårnet på festivalpladsen har været oppe i tre uger. De kommende dage får Bork Festivals kendetegn så selskab af musiktelte, tivoli, og hvad der nu ellers hører sig til på en festivalplads.

Onsdag gik arbejdet med at klargøre pladsen for alvor i gang. Dagen før havde pladsformanden med hovedansvaret for at gøre festivalpladsen klar, Niels Enggaard Poulsen, trimmet græsset ved alle elstanderne og vandforsyningerne, så onsdag var det tid til at slæbe alle de hvide telte ud. Teltene spænder over alt fra de tre musiktelte til barer, madboder, VIP-områder og baglokaler til barerne.

- Førhen havde vi tre eller måske fire telte. Nu har vi jo mange, siger Niels Enggaard Poulsen.

Annonce
Bork Festival begyndte for alvor opsætningen onsdag morgen. Foto: Mads Dalegaard

Vigtigt med kolde drikke i sommervarmen

Når teltene er lagt ud, aser frivillige hele torsdag med at rejse de mange festivaltelte, inden det i weekenden bliver tid til at få barerne stillet op inde i teltene. Med andre ord er der nok at se til for den pladsansvarlige Niels Enggaard Poulsen og alle hjælperne. Varmen skal de nok holde i hedebølgen, og solcremen kommer på fra morgenstunden.

- Bare der er kolde drikkevarer, skal det nok gå, siger 30-årige Niels Enggaard Poulsen med et smil.

Pladsformanden glæder sig over, at man år efter år formår at bygge en teltby, som kan rumme de tusindvis af gæster, der kommer hver dag, i de fire dage hvor musikken spiller. Samtidig har festivalpladsen den fordel, at den også har plads til campingpladsen lige ved siden af. Og når gæsterne rykker ind onsdag, skal det hele nok være klappet og klart til Borks Festivals 40 års fødselsdagsfestival. Musikprogrammet løber fra onsdag til lørdag, og i weekenddagene forventer man op til 10.000 gæster per dag.

Dagbladet bringer søndag et jubilæumsinterview i anledning af Bork Festivals 40 år. Her møder vi igen Niels Enggaard Poulsen og også hans far, Niels Peder Enggaard Poulsen – bedre kendt som N.P..

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce