Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu slår borgerservice atter dørene op - men man kan ikke bare møde op

Snart kan borgere atter møde op på blandt andet rådhuset i Ringkøbing til borgerservice - men det bliver med tidsbestiling og lukkede døre, indtil man bliver hentet af en sagsbehandler. Pressefoto
Fra næste uge er borgerservice igen klar til at hjælpe borgerne ansigt til ansigt, men der bliver dog en række restriktioner.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Efter at have været lukket ned siden begyndelsen af coronakrisen er der nu udsigt til, at fysisk fremmøde til sagsbehandling og andre borgerservices igen bliver en mulighed for kommunens borgere og virksomheder.

Fra tirsdag 2. juni kan man igen stå ansigt til ansigt med en medarbejder hos kommunen, hvis man skal have lavet pas, fornyet kørekort eller andet.

Inden borgerne forbereder sig på et stormløb mod rådhuset, skal det dog siges, at det bliver en genåbning i en anden form, end før en vis virus lagde landet ned.

- Der er tale om en genåbning, hvor vi skal følge de sundhedsfaglige retningslinjer, så vi undgår, at coronavirussen igen begynder at smitte. Derfor vil der stadig gælde en række restriktioner, så vi beskytter hinanden, siger borgmester Hans Østergaard (V) i en pressemeddelelse.

Annonce

Tidsbestilling og nyseskærme

De særlige restriktioner betyder blandt andet, at selv om borgerservice genåbner, kommer det til at foregå på en måde, hvor der tages hensyn til både de ansattes og besøgendes sikkerhed. Det skal blandt andet ske ved hjælp af nyseskærme, afstand og tidsbestilling.

- Vi ved, at rigtig mange har ventet på at kunne henvende sig hos borgerservice igen. For at overholde de sundhedsfaglige retningslinjer har vi derfor for en periode indført tidsbestilling. Det betyder, at man kun kan møde op i vores åbningstid, hvis man har bestilt tid på forhånd. Rent praktisk vil dørene stadig være lukkede, og de ansatte vil afhente borgeren uden for indgangen ved den aftalte tid, siger leder af borgerservice Torben Andersen i pressemeddelelsen.

Mens resten af kommunen lige nu er ved at forberede genåbningen, er situationen hos kommunens jobcenter og i fagområdet beskæftigelse en anden. Dele af lovgivningen på beskæftigelsesområdet er fortsat suspenderet, hvilket betyder, at de ansatte endnu ikke må tage på besøg eller have fysisk kontakt med borgerne.

Jobcentret vil derfor fortsat varetage jobformidling, sagsbehandling og opfølgningssamtaler som telefonmøder eller som virtuelle møder med borgere og virksomheder.

Mere om, hvilke områder, der åbner fra tirsdag 2. juni, kan ses på kommunens hjemmeside ved at søge på ”coronavirus”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce