Annonce
Varde

Nu starter retssagen: 22-årig tiltalt for overgreb mod 169 unge

Sagen begynder tirsdag ved Retten i Esbjerg. Arkivfoto: Kim Thorsen.
En 30-dages maratonsag om digitale krænkelser starter tirsdag i Esbjerg. En 22-årig mand skal have kontaktet unge piger og kvinder på Snapchat og Yubo.
Annonce

Varde: En omfattende sag om digitale sexkrænkelser af 169 teenagepiger og kvinder starter tirsdag i Retten i Esbjerg.

En 22-årig mand fra Varde-området er i et 68-siders anklageskrift tiltalt for mere end 200 tilfælde af såkaldt grooming af piger og kvinder i alderen 11 til 21 år.

I alt er han tiltalt for 211 forhold, der især drejer sig om forsøg på ulovlig tvang, andet seksuelt forhold end samleje, et tilfælde af voldtægt samt besiddelse og deling af børneporno.

Første retsdag kommer sandsynligvis til at gå med oplæsning af det lange anklageskrift, mens der i løbet af den 30 dage lange retssag vil være 31 vidner, som skal afgive forklaring.

Begrebet grooming dækker over, at en person, der som regel er en mand, kontakter et barn eller et ungt menneske gennem sociale medier.

I denne sag blev der brugt Snapchat og Yubo til at kontakte unge piger og kvinder fra hele landet i en periode fra 2015 til anholdelsen i april 2019.

Efter kontakten opbygger personen et tillidsforhold til vedkommende. Typisk med henblik på at forgribe sig seksuelt på personen.

I dette tilfælde tvang den 22-årige sig ifølge anklageskriftet blandt andet til samleje i ét tilfælde.

Han truede vedkommende med at offentliggøre nøgenbilleder fra en tidligere korrespondance mellem de to, hvis ikke hun ville gå med til at have samleje.

Anklagemyndigheden rejste sagen som en nævningesag. Det betyder, at man går efter en straf på mindst fire års fængsel, hvis den 22-årige kendes skyldig.

Han gjorde imidlertid brug af sin ret til at fravælge nævninger. Så sagen skal afgøres af en dommer og to domsmænd.

I en lignende sag sidder en 34-årig mand fra Bramming anklaget for at have kontaktet 111 drenge i alderen 10 til 16 år med det formål at presse dem til at sende nøgenbilleder af sig selv.

Ifølge politiet stiger antallet af sager om digitale krænkelser mod børn og unge. Derfor opfordrer det forældre til at vise interesse for deres børns færden på internettet.

I sagen om den 22-årige mand forventes det, at dommen falder den 23. december.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce