x
Annonce
Kolding

Nu starter retssagen mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube: - Filmen knækker, når folk lyver for mig

I videoen, der ikke findes på YouTube længere, kaldte Ole Olsen navngivne medarbejdere for blandt andet tåber, åndsboller og plattenslagere. Arkivfoto: Screenshot fra YouTube
- Det er ikke smart at reagere sådan, men det var det, der skete, siger Ole Olsen forud for retssagen mod ham, der kører onsdag.

Kolding: Onsdag begynder retssagen mod Ole Olsen, der hængte navngivne medarbejdere fra Jobcenter Kolding ud i en video på YouTube i sommeren 2018.

I videoen, som ikke længere findes på YouTube, beskyldte Ole Olsen blandt andet medarbejderne for at være fulde af løgn og for ikke at komme til møder. "For helvede - det er bare en stribe skvatmåse hele lortet," sagde Ole Olsen blandt andet i videoen.

Onsdag tager han så plads på anklagebænken, hvor han ifølge anklageskriftet risikerer at blive straffet med en bøde.

Ole Olsen, du har tidligere sagt, at du ikke fortryder at have lavet videoen. Nu skal du i retten. Holder du fast i, at du ikke fortryder?

- Ja. Fra min side er det sandheden om et system, hvor mennesker bliver hængt ud. I mine øjne er det et system, hvor folk bliver dårligere og dårligere. Jeg har haft sager om folk, der har været i systemet i 16 og 20 år, og deres selvværd var fuldstændig væk. Det var frygteligt at opleve, siger han.

Kunne du ikke have fortalt det uden at hænge navngivne medarbejdere ud i en video?

- Nej, det synes jeg ikke. Det er dem, som har krænket mig ved ikke at ville høre på os på saglig vis. Nogle af de ting, de sagde, passede ikke. Jeg har aldrig lært at lyve, og når folk begynder at lyve, så taber jeg tråden og respekten for dem. Så knækker filmen for mig. Det er ikke rart at opleve for mig.

Annonce

Tiltalen

  • Af anklageskriftet mod Ole Olsen fremgår det, at han er tiltalt for gentagne gange at have kontaktet og forfulgt medarbejdere på Jobcenter Kolding i en periode mellem juni og december 2018.
  • Ifølge anklageskriftet har han hånet og fornærmet medarbejderne.
  • Det fremgår yderligere, at han ikke kun har hængt medarbejderne ud i den omtalte video, men at han også har chikaneret dem på mail. Til en medarbejder har han eksempelvis skrevet, at "du er jo en løgnhals som alle de andre, ingen ærlighed findes der hos jer - så stop det lort der", mens han til en anden har skrevet, at "han er bare dum som i dum, han kan ikke lære noget - det er spild af min tid at have ham med til noget som helst".
  • Ifølge planen falder der dom i sagen onsdag.

Ikke bisidder længere

Kan du omvendt ikke se, at det, du har gjort, ikke har været rart for medarbejderne?

- Jo, men når jeg bliver behandlet dårligt, og når folk lyver, så taber jeg tråden. I et svagt øjeblik kan jeg godt se, at det var træls, jeg blev presset så langt ud, for jeg har det ikke godt, når jeg bliver presset så langt ud. Og så reagerer jeg uhensigtsmæssigt. Det er ikke smart at reagere sådan, men det var det, der skete.

Føler du alligevel et gram af fortrydelse?

- Jeg synes ikke, jeg fortryder noget. Uanset hvordan sagen går, så har jeg vundet, for jobcentret bliver ikke klogere af at vinde.

Kunne du finde på at gøre noget lignende igen, hvis du bliver dømt?

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg har lært lidt af det. Jeg har gennemført langt over 100 førtidspensioner, og jeg har oplevet rigtig meget skidt. Det har præget mig og været medvirkende til, at jeg har reageret, som jeg gjorde. Derfor er jeg heller ikke bisidder længere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce