Annonce
Kolding

Nu tror shippingdirektør på en fremtid for Kolding Havn

- Nu er det måske ikke længere helt sådan, at vi taler om en 100 procents nedlukning, hvis vi kan finde en løsning, hvor vi kan leve side om side, vurderer Jesper Hansson. Arkivfoto: Palle Peter Skov
Direktør Jesper Hansson fra Svane Shipping håber på, at det vil lykkes at finde en fælles løsning for erhvervshavnens fremtid, så der bliver plads til både havn og by.

Kolding: Ejeren af en af de helt store virksomheder på Kolding Havn, direktør Jesper Hansson fra Svane Shipping, er mere fortrøstningsfuld i forhold til havnens og sin virksomheds fremtid, end han har været længe.

Det siger han efter et møde mellem repræsentanter for havnens 17 virksomheder og Kolding Kommunes topledelse mandag.

- Jeg vil selvfølgelig allerhelst have, at erhvervshavnen består. Byen vil noget andet. Men nu er det måske ikke længere helt sådan, at vi taler om en 100 procents nedlukning, hvis vi kan finde en løsning, hvor vi kan leve side om side, vurderer Jesper Hansson efter mødet med borgmester Jørn Pedersen, kommunaldirektør Thomas Boe og by- og udviklingsdirektør Merete Dissing Pedersen.

Annonce
Jeg synes, det er fint, at de har meldt ud, at de vil dialogen og en fælles løsning. Nu håber jeg, at de holder fast i det.

Jesper Hansson, direktør, Svane Shipping

Fint

Hansson påpeger, at det har været en lang og svær proces siden november, da byrådsflertallet indgik aftalen om helt at udfase Kolding Erhvervshavn. Arbejdet med havneplanen har været sat i bero på grund af en klage fra DI og brancheorganisationen Danske Havnevirksomheder, som mente, at den politiske beslutning var ulovlig - den klage blev afvist af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i juni.

- Vi har brug for en afklaring, så vi ved hvor vi står. Også i forhold til vores medarbejdere. Vi vil gerne have en både- og løsning med plads til både by og havn. Og jeg synes, at vi i dag (mandag, red.) har set, at de vil en fælles løsning, som alle kan se sig selv i, og som er til Koldings bedste. Det vil jeg synes er rigtig fornuftigt, siger Jesper Hansson, som konstaterer, at der ikke længere er sat årstal på udløbsdatoen for Kolding Erhvervshavn. I visionsaftalen hedder der ellers, at den sidste lejekontrakt på erhvervshaven skal ophøre i 2043.

Det må være svært at agere som virksomhed i sådan en usikkerhed?

- Selvfølgelig er det det, men det bedste for alle er, at havnen er i drift så længe som muligt.

Er du mere positiv overfor fremtiden nu, end du var for 14 dage siden?

- Jeg synes, det er fint, at de har meldt ud, at de vil dialogen og en fælles løsning. Nu håber jeg, at de holder fast i det, siger Jesper Hansson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce