Annonce
Billund

Nu uddeler Billund Kommune social pris: - Det giver selvtillid at modtage anerkendelse

Tanja Rønhoff blev meget overrasket, da hun sidste år blev valgt ud som vinder af den sociale virksomhedspris i Billund Kommune. Hun troede således ikke, at hendes hundepension kunne måle sig i konkurrence mod væsentligt større virksomheder blandt de nominerede. Snart uddeles prisen igen. Foto: Martin Ravn
Der er mere end selve kåringen i at blive valgt som årets sociale virksomhed. Sidste års vinder kan skrive under på, at man bliver lagt mærke til og anerkendt.
Annonce

Billund Kommune: Det er blevet en fast tradition, at Billund Kommune uddeler den sociale virksomhedspris, som er blevet det årligt siden 2014.

Ifølge formand i kommunens voksenudvalg Robert Terkelsen (V), så blev den - før hans tid - stiftet for at skabe mere synlighed for virksomheder, der gør en stor indsats for at udvise rummelighed og dermed mulighed for at have medarbejdere med særlige behov.

- Det har vist sig, at politikere, virksomheder og medarbejdere sætter stor pris på den og måden, vi fejrer det på, siger han og henviser til, at den plejer at blive uddelt hos selve vinder-virksomheden, hvor blandt andre lokalpolitikere får mulighed for at blive vist rundt.

Sidste år blev fejringen udvidet yderligere, da vinderen var inviteret med til Billund Erhvervsfremmes nytårskur, og sådan bliver det ligeledes i år, når altså vinderen er fundet, ifølge Robert Terkelsen formentlig i slutningen af november eller starten af december.

- På den måde bliver vinderen hædret på linje med de såkaldte "Gazelle-virksomheder" i kommunen, og det kan måske være med til at inspirere andre, siger han.

Gazelleprisen er opfundet af Dagbladet Børsen og gives for særligt flotte økonomiske væksttal over en længere periode, men udvalgsformanden har registreret på omgivelserne, at den sociale pris, som officielt bærer navnet "Rødder og Vinger", ligeledes giver reel prestige.

- Da jeg blev udvalgsformand, overraskede det mig lidt, hvor meget der rent faktisk bliver lagt mærke til det arbejde, som vinderen gør. Den betyder rigtig meget, siger han.

Annonce

Reklameværdi og anerkendelse

Sidste års vinder blev "Rønhoffs Hundepension & Træningscenter" mellem Grindsted og Billund, og her kan ejer Tanja Rønhoff bekræfte, at der følger mere med til prisen end diplom, statue og 10.000 kroner.

- Der er masser af positiv reklameværdi, og det giver selvtillid at modtage anerkendelse, siger virksomhedsejeren, som dog på grund af coronasituationen ikke har fået det 'vekslet' til en bedre bundlinje.


Der er masser af positiv reklameværdi, og det giver selvtillid at modtage anerkendelse.

Tanja Rønhoff, vinder af den sociale virksomhedspris i 2019


Da hun vandt prisen, havde hun fem flexjobbere tilknyttet, og det antal er nu steget til seks. For virksomhedsejeren føler sig heldig med de medarbejdere, hun har fået ind og giver dem løbende større og større ansvar.

- Vi går rigtig meget op i at hjælpe mennesker, som har udfordringer og ikke nødvendigvis ville trives alle steder. Hvis man er lidt nede psykisk, er der ikke noget bedre for livsglæden end at arbejde med hunde, og derfor passer flexjobbere rigtig godt ind her, siger Tanja Rønhoff.

I øvrigt blev de 10.000 kroner efterfølgende brugt på en fest for alle medarbejdere og andre med tilknytning til hundepensionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce