Annonce
Vejen

Nu vil Flemming holde ferie resten af året

Torsdag den 28. maj har 67-årige Flemming Jensen sidste arbejdsdag ved skrivebordet hos Frøs Sparekasse i Rødding. Bag ham ligger så 49 år og ti måneders arbejde indenfor finansbranchen. Foto: Dorthe Andresen
67-årige Flemming Jensen, der er erhvervskundechef hos Frøs Sparekasse i Rødding, har valgt at gå på pension efter 49 år og ti måneder i finansbranchen. Resten af 2020 holder han ferie for at fundere over, hvad det velfortjente otium skal bruges på.
Annonce

Rødding: Andelsbanken, Unibank, Nordea, Frøs Herreds Sparekasse, Frøs Sparekasse.

Det er de pengeinstitutter, som 67-årige Flemming Jensen har arbejdet hos, siden han den 27. juli 1970 kom i lære som bankassistent. Og selvom det måske lyder af mange forskellige, så er det faktisk kun to, for de to første - Andelsbanken og Unibank - var dem, der på et senere tidspunkt endte som Nordea, mens sparekassen for nogle år siden fjernede "Herreds" i navnet.

I præcis 49 år og ti måneder har Flemming Jensen været indenfor finansbranchen, men på torsdag den 28. maj har han allersidste arbejdsdag ved skrivebordet i Rødding. Forude venter pensionen.

Hvad det velfortjente otium skal bruges til, har Flemming Jensen ikke helt lagt sig fast på endnu.

- Folk har spurgt, hvad jeg da skal få tiden til at gå med, men så siger jeg, at resten af 2020 holder jeg ferie. Når man har arbejdet i næsten 50 år, så kan man godt tillade sig at holde lidt ferie, kommer det med et smil fra Flemming Jensen, der dog næppe kommer til at kede sig.

For kigger man på listen over det, som fritiden bruges på, så skal tiden nok gå: Kasserer og aktiv spiller i Rødding Tennisklub, sekretær i bestyrelsen for Rødding Fjernvarmeværk, kasserer i Foreningen til Røddings Udvikling, medlem af Rødding Rotary Klub, hjælper ved RIF Cup, og så er han også med på arbejdsholdet, når der skal sættes julelys op i Rødding, og når de pilles ned igen.

Blå bog

Flemming Jensen fylder 68 år den 29. juni.

Han er født i Hjørring, men i begyndelsen af 1960'erne flyttede familien til Vejle.

Han har været ansat 33 år hos Nordea og knap 17 år hos Frøs Sparekasse.

Flemming Jensen bor i Rødding sammen med hustruen Rita.

De har været gift i 38 år og har sønnen Jeppe, der er 33 år og bor i Esbjerg.

Annonce

Vejle, København og Rødding

Selvom Flemming Jensen som nævnt har været indenfor finansbranchen i næsten 50 år, så har arbejdet bragt ham lidt rundt i det danske land.

Han har haft sine barneår i Hjørring, men i begyndelsen af 1960'erne flyttede familien til Vejle, hvor Flemming Jensen fik realeksamen, og efterfølgende kom han i lære som bankassistent hos Andelsbanken i Vejle. Han blev udlært den 27. juli 1972. Herefter var han 12 måneder i Den Kongelige Livgarde.

I 1973 blev han ansat i Andelsbankens afdeling i Fredericia, og i 1977 vendte han tilbage til Vejle, hvor han fra 1981 til 1985 var filialchef. På et tidspunkt fik han lyst til at prøve noget nyt, og turen gik sammen med hustruen Rita over både det lille og det store bælt til hovedstaden, hvor han blev ansat på bankens hovedkontor.

Efter 4½ år gik turen tilbage over de to bælter, og Flemming Jensen blev ansat som souschef i Rødding. Kort efter blev Andelsbanken til Unibank, som så igen skiftede navn til Nordea i 2000. Men Flemming Jensen vedblev at være Flemming Jensen.

33 år fik han hos banken, inden han - på et par opfordringer fra Kurt Jensen - skiftede til Frøs Herreds Sparekasse, hvor han nu er erhvervskundechef.

Annonce

Vil savne kunder og kolleger

Men efter næsten 17 år er det nu snart ved at være sidste arbejdsdag for Flemming Jensen.

Og selvom han er helt afklaret med, at nu skal arbejdsmarkedet skiftes ud med pensionen, så er han slet ikke i tvivl om, hvad der bliver det sværeste for ham.

- Det sværeste bliver at skulle undvære mine mange gode kunder og mine kolleger. Vi har det utrolig godt her, siger Flemming Jensen, der på grund af coronakrisen må vente med at kunne sige et ordentligt farvel til både kolleger og kunder.

Hvis alt går vel - og virussen bliver jaget langt væk - så bliver der holdt afskedsreception for Flemming Jensen enten i august eller september.

Resten af 2020 vil Flemming Jensen holde ferie - og finde ud af, hvad hans velfortjente otium skal bruges på. Foto: Dorthe Andresen
33 år hos Nordea og næsten 17 år hos Frøs Sparekasse blev det til for Flemming Jensen, der om få dage går på pension. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce