Annonce
Speedway

Nul ligaspeedway: Uden tilskuere giver det ingen mening

Håbet om få gennemført nogle matcher i speedwayligaen i denne sæson lever fortsat, men klubberne er enige om, at det først giver mening, når det er tilladt at lukke mindst 1000 tilskuere ind på anlæggene. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix
Ligaklubberne er dog enige om, at de rigtig gerne vil ud at køre speedway i denne sæson, men det er en umulighed under de nuværende sundhedsmæssige restriktioner.

Så længe der er håb, er der liv.

Det er i hvert fald indstillingen, når der handler om at komme ud at køre ligaspeedway i denne sæson.

Det fortæller ligaforeningsformand Annette Vesterskov efter et møde, hvor hun havde samlet direktørerne fra de i alt syv ligaklubber.

- Vi har ikke opgivet, og vi håber fortsat på, at vi kan komme ud at køre på et tidspunkt, men det er ikke muligt, når der ikke må komme tilskuere. Det er jo tilskuerne og vores sponsorer, som vi lever af, forklarer hun.

- Der skal være mulighed for at må lukke mindst 1000 tilskuere ind til matcherne for at det giver bare nogenlunde mening rent økonomisk, og der er vi jo slet ikke endnu. Derfor afventer vi, men vi er klar til at slå i gang, når det bliver muligt.

Annonce

Den rigtige kurs

Og den kurs er den eneste rigtige, mener Jacob Olsen fra Sønderjylland Elite Speedway, der er nyt hold i ligaen i denne sæson.

- Ligaen er ikke død endnu, men i øjeblikket er det ude af vores hænder, men vi forsøger at bevare optimismen. Kommer vi gang i måske august, vil vi forsøge at lave et komprimeret program i en eller anden form.

- Men det siger sig selv, at det ikke kan hænge sammen uden tilskuere. Vi skal have alle klubber så godt som overhovedet muligt igennem 2020, så vi står stærkt til den kommende sæson, mener Jacob Olsen.

Hos Esbjerg Vikings, der vandt sølv i fjor, er holdningen den samme. Ingen tilskuere er lig med ingen liga.

- Der er selvfølgelig det økonomiske i det her, men også det sundhedsmæssige, og de ting kan vi bare ikke gå på kompromis med, siger Lars Guldager Dyhr.

Direktør Bent Juul Larsen fra Region Varde Elitesport er enig.

- Vi kan drømme, gætte og tro det ene og det andet, men vi er låst lige nu. Vi må vente på, at regeringen lukker vores dør op.

Speedwayligaen, der skulle være indledt for en lille måned siden, består i år af Holsted, Grindsted, Region Varde, Fjelsted, Slangerup, Esbjerg og Sønderjylland Elite Speedway.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce