Annonce
Sport

Nullert i Istanbul sender Tyrkiet og Frankrig til EM

Tyrkiet og Island spillede 0-0, og dermed er både Tyrkiet og Frankrig sikre på deltagelse i EM i 2020.

Tyrkiet og Frankrig blev torsdag klar til EM-slutrunden i fodbold i 2020, da Tyrkiet hjemme spillede 0-0 mod Island i gruppe H.

Det ene point var nok til at kvalificere både Tyrkiet og Frankrig, som derfor var EM-klar, inden Frankrig senere torsdag hjemme slog Moldova 2-1.

Moldova kom ellers foran, men Raphaël Varane udlignede i første halvleg, og Olivier Giroud sikrede sejren på et straffespark ti minutter før tid.

Tyrkiet nåede med en kamp tilbage på 20 point og kan dermed ikke længere hentes af Island, der har 16 point med en kamp tilbage i gruppespillet.

Frankrig topper med 22 point inden sidste runde.

Med et kvarter igen begyndte hoppende tilhængere på stadion i Istanbul at indlede fejringen, mens de tyrkiske spillere ingen chancer tog.

Island magtede ikke for alvor at true offensivt og kreere mange chancer, og landstræner Erik Hamrén trippede noget nervøst på sidelinjen.

Med otte minutter tilbage kom kampens største mulighed for islændingene, da Hördur Björgvin Magnússon pludselig kom til en hovedstødsmulighed.

Det var profilen Gylfi Sigurdsson, der stod for oplægget, men Island måtte se Merih Demiral fra Juventus reddede på målstregen med hovedet.

Gylfi Sigurdsson sendte et indlæg ind efter et frispark i kampens sidste minut, men hjemmeholdets forsvar fik clearet i situationen.

Victor Pálsson forsøgte sig med en afslutning to minutter inde i tillægstiden, da han trykkede af i feltet, men igen blev der afværget i det tyrkiske forsvar.

Et hjørnespark til Island fem minutter inde i tillægstiden holdt tyrkiske spillere, reserver, trænere og tilskuere på pinebænken. Men igen lykkedes det at afværge, og så kunne jublen bryde ud i Istanbul.

I øjeblikket ligger Island til at få muligheden for at kvalificere sig via Nations Leagues A-niveau.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce