Annonce
Esbjerg

Dom: Numsegramser bliver smidt ud af Danmark

En 28-årig mand fra Syrien er blevet dømt for 17 tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Han blev idømt fire måneders fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Arkivfoto JV
Byretten i Esbjerg har fundet en 28-årig syrisk mand skyldig i en lang række krænkelser af kvinder i Esbjerg. Manden er blevet idømt fire måneders fængsel og udvisning.

Esbjerg: Det var en 28-årig syrisk mand, der var den såkaldte numsegramser, som over en periode på cirka to måneder adskillige gange befølte piger og kvinder i Esbjerg på bagdelen.

Torsdag faldt der dom i sagen, hvor den 28-årige mand var tiltalt for 17 forhold af blufærdighedskrænkelse. Domsmandsretten med dommer Ole Petersen i spidsen fandt den tiltalte skyldig i samtlige forhold, selv om den 28-årige mand hele vejen igennem har nægtet ethvert kendskab til episoderne.

Manden blev anholdt den 23. januar, få minutter efter en episode, hvor Mathilde Sillesen var blevet taget på bagdelen, mens hun gik i Nørregade. Ud fra hendes beskrivelse blev den 28-årige mand anholdt, og hun udpegede med ham med sikkerhed som gerningsmanden.

Samtidig kunne hun genkende manden som værende den samme, som i november måned var fulgt efter hende på vej hjem fra byen, og i hendes opgang havde presset sig mod hende og befølt hende.

Således blev mandens første og sidste offer det samme, og Mathilde Sillesen har efterfølgende valgt at stå frem og fortælle sin historie i JydskeVestkysten.

Annonce

Manden blev anholdt den 23. januar, få minutter efter en episode, hvor Mathilde Sillesen var blevet taget på bagdelen, mens hun gik i Nørregade. Ud fra hendes beskrivelse blev den 28-årige mand anholdt, og hun udpegede med ham med sikkerhed som gerningsmanden.

Fra artiklen

Samme fremgangsmåde

Anklageskriftet talte i alt 17 forhold, og fremgangsmåden var i langt de fleste tilfælde næsten den samme.

Gående eller cyklende kvinder, der var alene, blev indhentet bagfra af en mand på cykel. Manden tog dem på bagdelen, og i nogle tilfælde standsede han op og lavede kyssemund og tilbød sex, men han blev aldrig truende.

Den 28-årige syriske mand, der bor på Fanø, har haft svært ved at huske sit opholdssted på de forskellige gerningstidspunkter. Han har forklaret at han i nogle tilfælde var hjemme, i andre tilfælde hos en ven og i andre tilfælde på en döner-bar i Skolegade.

Log-in ved Fanøfærgen viste dog, at han var på fastlandet i alle tilfælde.

I dommen blev der også lagt vægt på de 16 kvinders forklaringer i retten, at der efter mandens pågribelse ikke har været flere lignende episoder, den væsentlige lighed i fremgangsmåden, og at den 28-årige mand med sikkerhed var blevet genkendt efter det sidste tilfælde.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce