Annonce
Debat

Nutella-barometeret står på grænsehandel

Annonce

Læserbrev: I grænsehandelen er der en udbredt frygt for, at en indførelse af en dåsepant vil medføre en kraftig reduktion af omsætningen. Det er naturligvis noget sludder. Nutella-barometeret vil stadigvæk stå på grænsehandel, da afgiftsniveauet er meget højere i Danmark - og mange i kongeriget er sukkerafhængige. De bæller sodavand i sig og spiser slik til den store guldmedalje. De vil hellere ha' et sukkerknald end et rigtigt knald og støtter op om Novo Nordisk, som de håber hjælper dem med sprøjte, pille eller insulinchip.

Det seneste forslag, jeg har set, kommer fra folketingsmedlem Hans Chr. Schmidt. Han foreslår en afgiftssænkning i Danmark. Hvis der er råd til det på finansloven, så skal det i hvert fald gøres så intelligent, at et lavt sukkerindhold belønnes med den laveste afgift. (Der findes drikke, der indeholder sukker svarende til 34 sukkerknalder!) Men det fjerner ikke det faktum, at man syd for grænsen har skaffet sig en urimelig fordel ved at indføre pantfrihed i detailhandelen, og grænsebutikkerne burde betale for indsamlingen af dåserne i vor natur.


De bæller sodavand i sig og spiser slik til den store guldmedalje. De vil hellere ha' et sukkerknald end et rigtigt knald og støtter op om Novo Nordisk, som de håber hjælper dem med sprøjte, pille eller insulinchip.


Afgiftsforskellen nord og syd for grænsen er så vokset fra nu og til 31.12. med den tyske momsreduktion. Ikke alle tyske erhvervsdrivende giver denne nedsættelse videre til kunderne, da de har haft store tab i nedlukningstiden; men de store discountkæder gør (Aldi, Lidl, Penny osv.) I den forbindelse kan man gøre følgende iagttagelse fra grænsebutikkernes side: Calle/Fleggaard har hævet prisen på "Ta' selv slik" med 25 procent (før corona 3,99 til nu 4,99), mens Fakta har sænket deres pris med 7 øre (før 3,99 nu 3,92). Det første virker på mig som et tosset selvmål; men "die dummen Dänen" straffer det nok ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Kolding

To elever mere i Alminde-Viuf er smittet med corona: Alle 9. klasser er sendt hjem

Annonce