Annonce
Kolding

Nyåbnet restaurant i midtbyen gav hurtigt op: Det kunne ikke give penge

Kort levetid. Den nye restaurant The Kitchen i Slotsgade nåede kun at holde åbent i cirka tre måneder fra midt i september til december. Arkivfoto: Steffen Nielsen
The Kitchen, som åbnede i Slotsgade 18. september, er lukket igen på grund af manglende omsætning.

Kolding: Det blev et kort eventyr for restaurant og vinbar The Kitchen, som åbnede i Slotsgade midt i september. Restauranten er nemlig lukket igen i starten af december og nåede dermed kun at have åbent i cirka tre måneder.

- Det kunne ikke give penge, så det er på grund af manglende omsætning, fortæller Henrik Sig fra Kolding, der ejede restauranten sammen med Maruan Jeridi Kunstmann fra Aarhus.

Derfor er der nu sat et skilt i vinduet af Slotsgade 11, hvor indehaver af ejendommen Hans Axel Christoffersen søger efter nye lejere til restauranten, der også kan bruges som butik.

Annonce

Mad og vin

Konceptet hos The Kitchen var klassisk bistromad med fundament i det franske, italienske og spanske køkken. Restauranten var åben både til frokost og aften, og man kunne også købe en treretters menu med hjem. Ligeledes havde The Kitchen også et vinotek, hvor man solgte et udvalg af italienske vine, der både kunne nydes til maden eller tages med hjem.

De to indehavere af The Kitchen ejer også restauranten Hyggefabrikken i Adelgade i Kolding, men lukningen af The Kitchen kommer ikke til at påvirke den anden restaurant.

Henrik Sig og Maruan Jeridi Kunstmann har ikke planer om at åbne andre spisesteder i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce