Annonce
Esbjerg

Ny ølfestival i Ribe: Brewcelebration er klar til start

Christian Dose og Kaj Feddersen står bag en spændende ølfestival i Ribe. De har skaffet specialøl fra udlandet, som for tiden kommer ind med pakker, og dermed kan folk forvente at smage øl, de ikke har smagt før. Foto: Bo Maimburg
De to unge mænd Christian Dose og Kaj Feddersen har via en fælles passion for det gode øl givet sig kast med at arrangere og afholde ølfestivalen Brewcelebration. Det sker på Museet Ribes Vikinger 15. februar med blandt andet kvindelige bryggere fra Island.
Annonce

Ribe: Ribe er kendt vidt og bredt for at afholde et hav af flotte aktiviteter inde som ude, og nu er der endnu et nyt arrangement på vej.

Og det endda med et produkt, der nok vil kunne trække en del nysgerrige til, idet der er tale om en helt ny ølfestival.

Bag arrangementet står Christian Dose og Kaj Feddersen, der dog ikke vil kalde sig selv for deciderede ølnørder.

- Vi har begge en stor passion for øl, og det er årsagen til, at vi arrangerer denne ølfestival, vi har kaldt Brewcelebration. Vi startede planlægningen før sommerferien, og vi har siden brugt en del tid på at få det hele til at falde på plads, siger Christian Dose, der håber, at Brewcelebration bliver en årlig tilbagevendende begivenhed og en ølfestival af en type, man ellers kun ser i de større byer.

- Det er første gang, vi laver en event som denne, og det er klart, at der har været meget, vi skulle have styr på, men vi har lært rigtig meget ved at være i arrangørrollen, siger Kaj Feddersen.

Deltagerne skal sidde ved langborde, hvor man skal diskutere den øl, man smager, og der er lavet nogle helt specielle scorekort, som deltagerne skal udfylde.

Brewcelebration

21-årige Christian Dose læser økonomi i Aarhus, mens 22-årige Kaj Feddersen læser antropologi. Begge stammer fra Ribe, og der er stadig billetter til arrangementet, der kan købes på hjemmesiden brewcelebration.dk.
Annonce

Islandske bryggere

Der kommer tre forskellige personer og holder et miniforedrag om det øl, de brygger.

- Vi har fået en aftale med to kvindelige islandske bryggere, som kommer og holder et foredrag om deres helt særlige bryggeri, der hedder Lady Breweri. Vi ringede egentlig bare for at bestille nogle øl hos dem, men de fandt på eget initiativ billige flybilletter og tilbød at gæste os, og det er vi naturligvis glade for, og det er da lidt af et scoop, siger Christian Dose.

Derudover kommer Lars Nielsen fra Ribe Bryghus og fortæller om deres brygmetoder og deres nye bryggeri, som de er ved at indrette.

- De øl, folk skal smage, er ikke noget, man kan finde i de lokale butikker, og dermed får folk en speciel oplevelse. Vi er imponerede over den flotte opbakning, vi allerede har fået, og vi håber, at vi får solgt de sidste billetter, siger Kaj Feddersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Kolding

Bookingerne vælter ind hos Huset i Hejls: - Vi kommer jo nok til at inddrage min datters værelse også

Annonce