Annonce
Esbjerg

Ny ølfestival i Ribe: Brewcelebration er klar til start

Christian Dose og Kaj Feddersen står bag en spændende ølfestival i Ribe. De har skaffet specialøl fra udlandet, som for tiden kommer ind med pakker, og dermed kan folk forvente at smage øl, de ikke har smagt før. Foto: Bo Maimburg
De to unge mænd Christian Dose og Kaj Feddersen har via en fælles passion for det gode øl givet sig kast med at arrangere og afholde ølfestivalen Brewcelebration. Det sker på Museet Ribes Vikinger 15. februar med blandt andet kvindelige bryggere fra Island.

Ribe: Ribe er kendt vidt og bredt for at afholde et hav af flotte aktiviteter inde som ude, og nu er der endnu et nyt arrangement på vej.

Og det endda med et produkt, der nok vil kunne trække en del nysgerrige til, idet der er tale om en helt ny ølfestival.

Bag arrangementet står Christian Dose og Kaj Feddersen, der dog ikke vil kalde sig selv for deciderede ølnørder.

- Vi har begge en stor passion for øl, og det er årsagen til, at vi arrangerer denne ølfestival, vi har kaldt Brewcelebration. Vi startede planlægningen før sommerferien, og vi har siden brugt en del tid på at få det hele til at falde på plads, siger Christian Dose, der håber, at Brewcelebration bliver en årlig tilbagevendende begivenhed og en ølfestival af en type, man ellers kun ser i de større byer.

- Det er første gang, vi laver en event som denne, og det er klart, at der har været meget, vi skulle have styr på, men vi har lært rigtig meget ved at være i arrangørrollen, siger Kaj Feddersen.

Deltagerne skal sidde ved langborde, hvor man skal diskutere den øl, man smager, og der er lavet nogle helt specielle scorekort, som deltagerne skal udfylde.

Annonce

Brewcelebration

21-årige Christian Dose læser økonomi i Aarhus, mens 22-årige Kaj Feddersen læser antropologi. Begge stammer fra Ribe, og der er stadig billetter til arrangementet, der kan købes på hjemmesiden brewcelebration.dk.

Islandske bryggere

Der kommer tre forskellige personer og holder et miniforedrag om det øl, de brygger.

- Vi har fået en aftale med to kvindelige islandske bryggere, som kommer og holder et foredrag om deres helt særlige bryggeri, der hedder Lady Breweri. Vi ringede egentlig bare for at bestille nogle øl hos dem, men de fandt på eget initiativ billige flybilletter og tilbød at gæste os, og det er vi naturligvis glade for, og det er da lidt af et scoop, siger Christian Dose.

Derudover kommer Lars Nielsen fra Ribe Bryghus og fortæller om deres brygmetoder og deres nye bryggeri, som de er ved at indrette.

- De øl, folk skal smage, er ikke noget, man kan finde i de lokale butikker, og dermed får folk en speciel oplevelse. Vi er imponerede over den flotte opbakning, vi allerede har fået, og vi håber, at vi får solgt de sidste billetter, siger Kaj Feddersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce