Annonce
Læserbrev

Ny affalds- og genbrugssortering

Læserbrev: Fredag fandt den første information/demonstration sted ved Kvickly i Nordborg. Fin besvarelse af en masse spørgsmål; men et par ting synes jeg ikke var tilfredsstillende: Pap og papir får fremover kun samme plads som før. Det eneste, der forsvinder i dette rum, er blød plast, som jeg anser for ubetydeligt, i hvert fald i vores beholder. Så stort set uændret mængde, men kun halvt så mange tømninger. Så enten må man begrænse sit papir/pap affald eller få en større beholder til dette, og tre stk. a 240 L er slemt nok. Sidste løsning vil være selv at bringe en del af det til containerpladsen. - Utilfredsstillende.

Et andet punkt er prisen. Knap 800 kr. ekstra om året. Det forstår jeg ikke. Vi får fortalt om, hvor mange husstande der kan forsynes med varme fra vores madaffald. Får Sønderborg Forsyning ikke en økonomisk fordel af dette, eller skal vi betale for det? Vi får også fortalt om andre fordele ved den ekstra sortering, som blandt andet skulle mindske håndsorteringen. Er der ikke også en økonomisk gevinst ved dette? En prisstigning ved nye/ekstra beholdere er forståelig; men afhentningsmæssigt er der jo ingen forøgelse (samme antal afhentninger, blot anderledes fordelt). Er det muligt at få en uddybende forklaring på en prisstigning på 780 kr. / 31%? Måske også en forklaring på, hvorfor specielt pap/papir er nedgraderet?

Et lille PS! Nu skal vi så igen ændre på pladsen til beholdere, ligesom vi også måtte for nogle år siden. Der er vel ingen garanti for, at vi skal efter det igen om fem år?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce