Annonce
Sport

Ny aftale: Niels-Kristian Iversen bliver i Esbjerg

Niels-Kristian Iversen skal også ud at køre for Esbjerg Vikings i 2019. Foto: sportxpress / Scanpix Ritzau

Den syvdobbelte danske mester Niels-Kristian Iversen er også i den kommende sæson at finde på Granly Speedway Arena. Her skal han være med til opfylde ambitionen om en plads i top tre.

Rygterne har svirret i de seneste uger.

Men der er ikke antydningen af hold i, at Niels-Kristian Iversen forlader Esbjerg Vikings - og rent faktisk er Iversen og Esbjerg Vikings netop blevet enige om at forlænge samarbejdet.

- Det ser vanvittigt spændende ud med de ting, som er i gang i klubben, og det ser lovende ud både sportsligt og organisatorisk. Jeg har efterhånden været en del år i Esbjerg Vikings, og det er bare den klub, hvor jeg føler, at jeg hører til. Det er min klub, og jeg føler mig godt tilpas, fortæller Niels-Kristian Iversen.

- Resultaterne har været dårlige i år, men vi kommer tilbage. Esbjerg hører til i toppen, og vi skal tilbage. Det vil jeg gerne være en del af.

Og det var jo netop på Granly Speedway Arena, at Iversen, der i 2019 har kvalificeret sig til grandprix-serien, tidligere på året tangerede legenden Ole Olsens rekord og vandt sin syvende DM-titel i træk.

Annonce

En eftertragtet kører

Aftalen med Iversen falder i god jord hos Tom Paarup Madsen, som skal være holdleder i Esbjerg i 2019. De to kender hinanden særdeles godt, da Iversen boede mod sin kommende holdleder, da han som ung kører tog til England for at finde fodfæste i speedwayverdenen.

- Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes os at holde fast i Niels-Kristian Iversen, som altid er eftertragtet af mange klubber. Han hører et eller andet sted til her på Granly Speedway Arena, og det er næsten umuligt at sige Esbjerg Motorsport uden at nævne ham. Han er et forbillede for vores unge kørere på og udenfor banen, og han er en fornem ambassadør for både klubben og sporten. Niels-Kristian Iversen tilhører den absolutte top af dansk speedway, og derfor er det kun naturligt, at vi gerne vil holde fast i ham, for det er også der, vi gerne vil være, siger Tom Paarup Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce