Annonce
Esbjerg

Ny app skal få flere til at genoptræne

Esbjerg Kommune samarbejder med lokale virksomheder om at udvikle en app, der skal gøre det lettere for borgere at genoptræne på egen hånd efter en knæoperation eller knæskade.

Annonce

ESBJERG: Genoptræning efter en knæoperation eller knæskade er vigtig, hvis knæet skal fungere bedst muligt igen, men op mod 14 procent af dem, der henvises til genoptræning af knæet, møder ikke op.

Derfor vil Esbjerg Kommune nu gå nye veje for at få flere til at gennemføre den vigtige genoptræning. Sammen med et konsortium bestående af fire lokale virksomheder vil kommunen udvikle en app, som skal gøre det muligt for den enkelte borger at genoptræne derhjemme med individuelt tilpassede øvelser og feedback på sin egen smartphone eller tablet, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vi skal understøtte, at flest mulige borgere kan være aktive i eget liv, og her spiller tilbud om genoptræning en vigtig rolle. Men genoptræningen behøver ikke nødvendigvis at foregå på en klinik eller i et sundhedscenter. Med den nye app, som er under udvikling, vil borgene få frihed til at genoptræne knæet på egen hånd, hvor og når de vil, og de kan selv vedligeholde træningen, også efter at genoptræningsforløbet er afsluttet. Samtidig vil kommunens terapeuter få frigjort tid, som de kan bruge på at genoptræne borgere med mere komplicerede skader, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn (V).

Aftalen om samarbejde med virksomhedskonsortiet indgik kommunen i slutningen af 2016 efter en udbudsrunde. Efter en startfase er parterne nu klar til at gå i gang med at udvikle knæ-appen i tæt samarbejde med dem, der skal bruge den, dvs. borgere, medarbejdere og fagpersonale på området.

- Vi har gode erfaringer med at udvikle innovative velfærdsteknologiske løsninger sammen med lokale virksomheder. Jeg ser frem til det aktuelle samarbejde, som jeg forventer fører til, at vi har en app til genoptræning af knæ klar ved årets udgang, siger direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce