Annonce
KIF Kolding

KIF hænger i en tynd tråd: Ny bestyrelse driver klubben videre, men der mangler millioner

Brian Stein fratræder som formand. Det samme gør resten af bestyrelsen. Foto: Søren Gylling
Hele bestyrelsen i KIF Kolding fratrådte fredag eftermiddag på en ekstraordinær generalforsamling. En ny bestyrelse er på plads, og den skal løse en yderst vanskelig opgave, hvis KIF skal overleve.
Annonce

KIF: Cirka seks millioner.

Så mange penge skal den nye bestyrelse finde inden ligastart, hvis KIF Kolding skal overleve.

Det fastslår Brian Stein, afgående KIF-formand, kort efter en ekstraordinær generalforsamling i KIF.

Sammen med hele den nuværende bestyrelse fratrådte han på generalforsamlingen.

En ny bestyrelse driver klubben videre, og dens primære ansvar i den kommende tid er at finde sponsorkroner.

- Den nuværende bestyrelse fratræder i dag. Vi overlader bestyrelsen i trygge hænder til seks nye bestyrelsesmedlemmer, der vil drive det videre. Vi efterlader en klub, der står rent på gældssiden, men vi efterlader også en klub, der har udfordringer med at få likviditeten til den nye sæson til at falde på plads, siger Brian Stein.

Konflikten i KIF

Som følge af coronakrisen blev alle ansatte i KIF Kolding sendt hjem på ordningen om lønkompensation midt i marts.

I slutningen af april blev KIF-spillerne bedt om at gå 50 procent ned i løn, fordi ledelsen i KIF ikke mente, at der var økonomi til at drive klubben i den kommende sæson. Spillerne afviste en så markant lønnedgang.

Midt i maj forsøgte KIF og spillerne på et forhandlingsmøde at nå hinanden. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger tilbød spillerne at gå 20-30 procent ned i løn, mens KIF-ledelsen ønskede en nedgang på 40 procent.

Mødet endte i uenighed, og konsekvensen af de mislykkede forhandlinger blev, at bestyrelsen trak sig og indkaldte til en ekstraordinær generalforsamling.

Annonce

Ingen nye penge

Netop økonomi er hele omdrejningspunktet for den aktuelle krise i KIF. Den nye bestyrelse skal finde penge, og det skal gå hurtigt.

- Fakta er, at hvis vi ikke lykkes med det her, og hvis den nye bestyrelse ikke får fodfæste, så lukker KIF, og det kommer til at ske inden for kort tid, siger Brian Stein.

- Derfor skal virksomhederne og borgerne i Kolding nu beslutte sig for, om de vil have håndbold i byen eller ej. Det her er sidste mulighed.

Brian Stein fortæller, at den gamle bestyrelse vil sørge for en god overdragelse, og at den vil stå klar med sparring til den nye bestyrelse i de kommende måneder.

Folk fra den afgående bestyrelse sidder fortsat på en betydelig andel af aktierne i klubben og har stor interesse i, at klubben kører videre.

- De folk, der træder ind i bestyrelsen, kommer de med nye penge?

- Nej, det er ikke investorer. De er ikke indtrådt for at komme med nye penge. De skal ud at skabe penge. Det er en forskel fra den nuværende bestyrelse. Det er ikke en forventning, at der sidder investorer skråstreg pengemænd, der pumper penge ind. Det er salg og konceptudvikling, der skal på banen, siger Brian Stein.

- Er der en deadline for at finde de penge?

- Nej, men det ville være smart, hvis vi havde 90 procent budgetsikkerhed for, at tingene hænger sammen, inden vi starter ligaen. Så den uofficielle deadline er ligastart.

- Hvor mange penge skal der til?

- Omkring seks millioner. Det er det, der mangler, før man kan starte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce